Valokuva Helsingin Taidehalli (c) Juho Huttunen

Kaija Aarikka

Nervanderinkatu 3, 00100 Helsinki
Helsingin Taidehalli

Puiset pässit, leikkisät purkit ja värikkäät puukorut – Kaija Aarikan suunnittelemat tuotteet kuuluvat suomalaisen muotoilun kodikkaaseen ytimeen.

Puiset pässit, leikkisät purkit ja värikkäät puukorut – Kaija Aarikan suunnittelemat tuotteet kuuluvat suomalaisen muotoilun kodikkaaseen ytimeen. Suunnittelijan monipuolista tuotantoa esittelevä näyttely tarjoilee rakastettujen klassikoiden lisäksi runsaasti löytämisen iloa.

Syksyllä 2023 Taidehalli täyttyy Kaija Aarikan monipuolisesta muotoilusta. Runsaan värikkäässä näyttelyssä perehdytään Aarikan mittavaan, 60 vuotta kestäneeseen muotoilijauraan.

Kaija Aarikka tunnetaan erityisesti korujen, koriste-esineiden ja kodin pienesineistön suunnittelijana. Hänen suunnittelunsa on ollut monelle saavutettavissa: puiset tontut, värikkäät peltipurkit ja tilan katseenvangitsijana toimivat kynttilänjalat ovat monesta kodista tuttuja esineitä ja suosittuja keräilyn kohteita. Muotoilijana Aarikka oli rohkea ja kokeilunhaluinen, ja hänen laajassa tuotannossaan onkin myös suurelle yleisölle tuntemattomia alueita, kuten jalometallikoruja ja lasiesineitä, jotka tarjoavat löytämisen riemua ja laajentavat yleistä käsitystä hänen elämäntyöstään.

 

Helsingin Taidehalli

9.9.2023 - 7.1.2024

Ti, to ja pe klo 11-18, ke klo 11-20, la-su klo 11-17 

Sisäänpääsy 20/10€, alle 18-v. vapaa pääsy