Kaikki lasista – Näyttely lasin monista muodoista

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Annantalo

Suomen lasimuseon ja Annantalon yhteistyönä syntyneessä toiminnallisessa Kaikki lasista -näyttelyssä tutustutaan lasiin ja sen moniin ulottuvuuksiin.

Suomen lasimuseon ja Annantalon yhteistyönä syntyneessä toiminnallisessa Kaikki lasista -näyttelyssä tutustutaan lasiin ja sen moniin ulottuvuuksiin.

Suomen lasimuseon kuratoima näyttely levittäytyy Annantalon toisen kerroksen käytävälle. Käytävän päädyssä olevassa galleriassa on esillä lasin erilaisia kirkkausasteita, erikoisia värejä, käyttö- ja taidelasia, lasin erilaisia tekstuureja, valmistusvälineitä sekä käyttökohteita. Pääset myös tutustumaan muun muassa siihen, miten lasi taittaa valoa ja tutkimaan erilaisia lasin valmistamiseen käytettyjä välineitä.

Vuosi 2022 on YK:n kansainvälinen lasin vuosi. Sen aikana Suomen lasimuseo ja Annantalo tekevät yhteistyötä näyttelyiden, tapahtumien ja oppimisen merkeissä. Hankeen ensimmäinen yleisölle näkyvä tulos on marraskuussa avautuva Kaikki lasista -näyttely.

Näyttelyssä tapahtuu:

la 19.11. klo 10.00–15.30 | Falk Bauer: Kaikenlaisia otuksia lasista – taidelasinpuhaltajamestari Falk Bauer luo työnäytöksessään ötököitä ja muita menijöitä kuumasta lasista. Näytös järjestetään myös sunnuntaina 20.11. Suomen lasimuseossa (Tehtaankatu 23, Riihimäki).

pe 9.12. klo 16.30–19.30 | Annanpäivän bileet – ohjelmassa työpajoja ja discoa sekä julkisivun Valotalo-teoksen julkistus

la 10.12.–ma 23.1. | Valotalo – “köyhänmiehen lasimaalauksista” koostuva yhteisöllinen teos Annantalon julkisivun ikkunoissa

la 25.2. | GlassGardenier – lasiaiheinen sirkusesitys ja työpaja klo 12.00 ja 14.30

Kieli: suomi, englanti, ruotsi
Ikäsuositus: 7+
Vapaa pääsy

Kaikki lasista -näyttelyyn kuuluu myös inspiraatiotehtävä, jonka voi tehdä kotona tai koulussa. Se soveltuu esimerkiksi näyttelyvierailun jälkeen toteutettavaksi. Lataa tehtävä linkistä osoitteessa annantalo.fi.