Valokuva UMO Helsinki Jazz Orchestra (c) Stephen Freiheit

Kathrine Windfeld & UMO Helsinki Jazz Orchestra

Tehtaankatu 23, 00150 Helsinki
Mikael Agricolan kirkko

Kathrine Windfeld (DK) & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Silent Music

Kathrine Windfeld (DK) & UMO Helsinki Jazz Orchestra – Silent Music

 

UMO Helsinki Jazz Orchestran pääsiäistraditiot jatkuvat kiirastorstain päiväkonsertilla Musiikkitalossa ja pitkäperjantain iltakonsertilla Mikael Agricolan kirkossa. Orkesteri on konsertoinut Silent Music -teemalla jo yli 20 vuoden ajan, ja konserteista on muodostunut myös kuulijoille yksi hiljaisen viikon uusista traditioista.

 

Tänä pääsiäisenä UMO marssittaa orkesterin eteen uuden eurooppalaisen jazzsukupolven edustajan, tanskalaisen pianistin, säveltäjän ja yhtyeenjohtajan Kathrine Windfeldin (s. 1984). Windfeldia pidetään yhtenä tämän hetken jännittävimmistä ja virkistävimmistä uusista skandinaavisista jazzsäveltäjistä, jonka teoksissa kuuluu paitsi lahjakkuus, myös intohimo musiikkiin. Konserteissa kuullaan Windfeldin sävellyksiä ja sovituksia sekä uusi tilaussävellys UMOlle. Windfeld itse johtaa orkesteria pianon takaa.

 

Musiikkitalo, Paavo-sali

6.4.2023 klo 13
Liput 8-9,50€ Ticketmasterista ja Musiikkitalolta, kesto 1 h 15 min

 

 

Mikael Agricolan kirkko

7.4.2023 klo 18

Liput 15-25€ Ticketmasterista, kesto 1 h 15 min

 

Musiikkitalon konsertti kuuluu Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) yhteiseen AUF-sarjaan jota tuotetaan yhteistyössä Musiikkitalon kanssa. Eri tyylilajeja edustavat huippuorkesterit kutsuvat kuulijoita tutustumaan monenlaisiin musiikillisiin makupaloihin.