Katulavatanssit goes Galleria Kasvihuone

Yliopistonkatu 3, Helsinki
Yliopistonkatu 3, Helsinki

Katulavatanssit on kaikille avoin, improvisaation muodossa läpi vaihtelevien kaupunkitilojen vaeltava karnevalistinen tanssitapahtuma.

Tervetuloa Katulavatansseihin!

Katulavatanssit on kaikille avoin, improvisaation muodossa läpi vaihtelevien kaupunkitilojen vaeltava karnevalistinen tanssitapahtuma.

Tapahtuma sopii kaikenlaisille ja kaiken ikäisille ihmisille. Mitään aiempaa tanssikokemusta tai -taitoa ei tarvita, eikä “heittäytyvää asennetta” vaadita. Näissä tansseissa jokainen saa määrittää osallistumisensa täysin vapaasti ja juuri itselleen sopivalla tavalla. Osallistuminen voi yhtä hyvin olla yksi ohikiitävä hetki kuin pidempi uppoutuminen tanssin pyörteisiin. Myös kaikenlainen yleinen hengailu, musiikista, kaupungin ilmapiiristä ja toisten tanssimisen katselusta nauttiminen ovat erinomaisia tapoja osallistua. Ainoat osallistumista määrittävät periaatteet ovat tilanteen kuuntelu, toisten osallistujien rajojen kunnioitus sekä yleinen vieraanvaraisuus.

Nimestään huolimatta kyse ei siis ole perinteisistä lavatansseista, vaan vaihtoehtoisesta tavasta liikkua kaupungissa ja kaupungin kanssa — avoimesta tanssillisesta vuoropuhelusta musiikin, toisten osallistujien ja kaiken kaupungilla vastaantulevan kanssa. Tanssien lähtökohtana on itsessä heräävien impulssien ja inspiraation kuuntelu, josta seuraten jokainen tapa osallistua Katulavatansseihin on oikea: mikään ei ole liikaa eikä toisaalta liian vähän.

Yhteisen maiseman Katulavatansseille luo omaleimainen musiikki, joka vaihtelee arkkutangosta valssin kautta bluesiin, salsasta oopperaan ja sukkahousuhevin klassikoista ikivihreisiin musikaalihitteihin. Valittu musiikki tekee tilaa osallistumisen moninaisuudelle samalla kun se kuljettaa hiljalleen kohti alati kasvavaa karnevalistista hulvattomuutta.

Tanssit lähtevät liikkeelle Porthania-rakennuksen edessä (Yliopistonkatu 3) sijaitsevan Galleria Kasvihuoneen edustalta ja etenevät n. kaksituntisen soittolistan johdattamana läpi vaihtelevien kaupunkimaisemien. Tanssien päätepisteenä on Designmuseon edessä sijaitseva tanssilava (Korkeavuorenkatu 23), jossa tanssia voi halutessaan jatkaa. Tarkkaa reittiä Katulavatansseissa ei ole, vaan suunta määräytyy hetkessä. Kannattaa siis saapua ajoissa paikalle.

Tapahtuma kytkeytyy osaksi Galleria Kasvihuone -hanketta sekä Helsingin kaupungin kesäkadut -kokeilua. Kesän aikana järjestetään yhteensä kuusi Katulavatanssit-tapahtumaa, joiden tarkemmat ajankohdat selviävät myöhemmin. Lisätietoja Designmuseon edessä sijaitsevasta, kaikkien kaupunkilaisten käyttöön tarkoitetusta tanssilavasta sekä linkin varauskalenteriin löydät Varaamosta osoitteessa varaamo.hel.fi.

Lisätietoa kesäkaduista löydät osoitteesta hel.fi/uudet-kavelyalueet.