Kaupunginmuseon Taiteiden yö

Aleksanterinkatu 14-18, 00170 Helsinki
Helsingin kaupunginmuseo

Tule viettämään myöhäiskesän iltaa vanhanajan dokumenttien ja työpajan merkeissä! Taiteid…

Tule viettämään myöhäiskesän iltaa vanhanajan dokumenttien ja työpajan merkeissä!

Taiteiden yönä kaupunginmuseon Falkmanin pihalla katsellaan vanhoja Helsinki-aiheisia mainoksia ja lyhytelokuvia. Ohjelmassa luvassa myös koko perheelle soveltuva työpaja, jossa valmistetaan tekstiilijätteestä yhteinen niitty.

klo 17–20: Pölyttäjän paratiisi -työpaja

Keltamatara, päivänkakkara, ahomansikka ja kissankello - toinen toistaan upeammat kukat houkuttelevat pölyttäjiä väreillään ja tuoksuillaan. Niityt ovat kauniita ja pölyttäjille välttämättömiä mesibaareja.

Aalto-yliopisto Juniorin työpajassa tehdään tekstiilijätteestä kävijöiden yhteinen niitty ja puhutaan pölyttäjien sekä niittyjen tärkeydestä. Kangasjätteestä tehdään leikaten, solmien, ommellen tai kirjaillen oma niittykasvi, joka kiinnitetään osaksi yhteistä taideteosta. Työpajan keskeiset sisällöt ovat niittyjen tärkeys pölyttäjille ja maailmalle, vaatteiden elinkaari ja yhdessä tekeminen.

Tule laittamaan kortesi kekoon! Maksuton työpaja sijaitsee kaupunginmuseon aulassa ja soveltuu koko perheelle.

klo 20–23: Elokuvanäytös

Tule viettämään myöhäiskesän iltaa nauttien vanhanajan tunnelmasta lasillisen äärellä. Falkmanin pihalla esitettävä elokuvanäytös toteutetaan vanhanajan analogisella 35 mm elokuvaprojektorilla. Teknisestä toteutuksesta vastaa Helsingin Studiopalvelut, joka on tehnyt yhteistyötä kaupunginmuseon kanssa jo vuodesta 2018.

Esitettävät dokumentit: Helsinki – meren tytär Suomi 1962, 7 min Miten Helsinkiä hallitaan Suomi 1971, 13 min Kino Palatsi Suomi 1968, 14 min

Dokumenttien lisäksi illan aikana näytetään mainoksia 1970-luvulta. Aiheina muun muassa limonadit, autovaha, uusimmat perheautot, Alkon tietoisku ja farkut

Taiteiden yönä museon näyttelyt ovat myös avoinna klo 23 saakka (ei koske Lasten kaupunkia). Lämpimästi tervetuloa!

Kuva: Helsingin Studiopalvelut

Sulje