Kekäläinen & Company: Avoin tila

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Annantalo

Avoin tila on filosofinen tanssiteos kouluikäisille ja heidän aikuisilleen, joka etsii ratkaisua meidän aikamme kohtalonkysymykseen.

Avoin tila on filosofinen tanssiteos kouluikäisille ja heidän aikuisilleen, joka etsii ratkaisua meidän aikamme kohtalonkysymykseen.

Jokaisella ajalla on oma kohtalonkysymyksensä. Meidän aikanamme tämä kysymys syntyy ilmastokriisistä, massasukupuutosta ja aikaamme leimaavasta väkivallasta.

Tähän eräänlaiseksi vastaukseksi Avoin tila ehdottaa jakamista ja vieraanvaraisuutta. Jaettua tilaa, materiaaleja, niiden eloperäisyyttä ja niiden hoivaamista. Tila ja kokemus on jaettu samalla tavoin kuin maailma on jaettu ja yhteinen.

Esitys käyttää kuvataiteilijapari nabbteerin esinemaailmaa. Taiteilijapari Janne Nabb ja Maria Teeri havainnoivat taiteessaan monilajisia kulttuureja ja pyrkivät rakentamaan yhteisöjä ja jakamaan yhteistä tilaa. Avoin tila -teoksessa nähdään nabbteerin erilaisia materiaaleja ja tekstuureja kokeilevaa taidetta yhdessä Sanna Kekäläisen tanssitaiteen kanssa.
AVOIN TILA on nuorelle yleisölle suunnattu versio 27.9. ensi-iltansa saaneesta Kekäläinen & Companyn teoksesta Shared Spaces And Things We Need.
Teoksen kanta-esitys on saanut hyvän vastaanoton ja mm. Helsingin Sanomissa Maria Säkö kuvaa teosta näin:
"Esitys kysyy: mitä on vieraanvaraisuus ja jakaminen? Esiintyjien eleiden tarkkuus ja herkkyys ovat aivan omaa luokkaansa, ja ne tarttuvat katsojaankin.

Aivan kuin tanssiteos kykenisi palauttamaan katsojien ruumiisiin tietoa hoivasuhteiden välttämättömyydestä kovassa, väkivaltaisessa, lajikadon ja ilmastokatastrofin keskellä elävässä maailmassa."

Käsikirjoitus, ohjaus ja koreografia, tila: Sanna Kekäläinen
Esiintyjät ja yhteistyö: Sanna Kekäläinen, Leila Kourkia, Lara Müller
Esinemaailma (paitsi pressut ja kassit): nabbteeri & Riikka Keränen
Äänisuunnittelu: Jaakko Kulomaa
Valosuunnittelu: Lauri Sirén

Esityksen kesto: noin 1 tunti
Esityksen kieli: sanaton
Ikäsuositus: 7+

Liput 15 €
Lippuvaraukset linkistä: https://forms.gle/eLVwQjytM6XcgD538