Valokuva Lauri Jäntti

Kesäkatujen katulavatanssit

Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
Designmuseon edustan kesäkadun tapahtumalava

Katulavatanssit on vaihtelevissa musiikillisissa maisemissa liihottava, kaikille avoin yhteistanssitapahtuma joka kuukauden toisena lauantaina.

Katulavatanssit on vaihtelevissa musiikillisissa maisemissa liihottava, kaikille avoin yhteistanssitapahtuma. Katulavatanssit ovat osa Kesäkatujen tapahtumalavan toimintakonseptia. Tapahtumia järjestetään kesän aikana yhteensä neljä kertaa, aina joka kuukauden toisena lauantaina klo 15–18. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tapahtuman järjestävät yhdessä Helsingin kaupunki ja Lauri Jäntti.

Katulavatanssit perustuvat vapaaseen improvisaatioon, joka tarkoittaa sitä, että ainoina toimintaa ohjaavina periaatteina toimivat tilanteen kuuntelu, toisten rajojen kunnioitus sekä yleinen vieraanvaraisuus kaikkien osallistujien kesken. Tässä raamissa jokainen tyyli ja tapa osallistua ja liikkua on oikea: mikään ei ole liikaa eikä liian vähän. Tanssia voi yhtä hyvin yksin tai parin kanssa, tai missä tahansa muussa alati vaihtuvassa sommitelmassa. Aiempaa tanssikokemusta tai -taitoa ei tarvita eikä oleteta. Tapahtuman tunnelmasta voi aivan yhtä hyvin nauttia paitsi itse tanssien myös toisten tanssimista seuraillen.

Tapahtuma etenee yhteiseen tilaan saapumisen ja tunnelmaan virittäytymisen jälkeen omia polkujaan. Musiikki vaihtelee laveasti arkkutangosta bluesiin, salsasta oopperaan ja humpasta ikivihreisiin musikaalihitteihin sekä moneen muuhun suuntaan.