Keskustelu: Chileläisten toinen sukupolvi – Chile50-teemaisia tapahtumia Caisassa

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Suomen chileläinen yhteisö on muuttunut ja kasvanut vuoden 1973 jälkeen paljon. Nyt Suomessa asuu satoja chileläistaustaisia ihmisiä.

Suomen chileläinen yhteisö on muuttunut ja kasvanut vuoden 1973 jälkeen paljon. Nyt Suomessa asuu satoja chileläistaustaisia ihmisiä.

Täällä syntyneet nuoret ovat kasvaneet kahden kulttuurin välissä. Monet heistä tuntevat itsensä enemmän suomalaisiksi kuin chileläisiksi. Chileläisnuoret ovat yleisesti ottaen sopeutuneet hyvin Suomeen ja useimmat heistä ovat menestyneet erinomaisesti suomalaisessa yhteiskunnassa.

Mitä kaksi kulttuuria heille tarkoittaa – kulttuurista rikkautta vai kodittomuutta? Millaisen trauman vanhempien kokema poliittinen väkivalta on mahdollisesti heille synnyttänyt? Mukana tässä keskustelussa: Sebastián Coloma, Marisa Aravena-Kivistö ja Kirsi Mallea. Juontaja: Jaana Kanninen.

Kesto: 1,5 h
Ikäsuositus: sopii kaikille
Kieli: suomi/espanja
Vapaa pääsy

Sisältövaroitus: Chile50-teemaisten tapahtumien sisällöt voivat järkyttää herkkiä katsojia.

Väkivaltainen vallankaappaus Chilessä 11.9.1973 romutti maan demokratian ja aloitti 17 vuotta kestäneen sotilasdiktatuurin. Tuhansia toisinajattelijoita tapettiin, kymmeniä tuhansia kidutettiin ja sadat tuhannet lähtivät maanpakoon. Suomeenkin muodostui kiinteä chileläinen yhteisö.

Nyt, puoli vuosisataa käänteentekevien tapahtumien jälkeen, chileläisyhteisö tarjoilee laajan kulttuuritapahtumien sarjan, joka tuo esille muistoja ja tunteita tuolta ajalta. Samalla analysoidaan, miten Chilen tapahtumat vaikuttivat suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kulttuurikeskus Caisassa on lokakuussa aiheesta näyttelyitä, keskusteluita, seminaareja, elokuvia ja lasten työpajoja. Sisältövaroitus: Chile50-teemaisten tapahtumien sisällöt voivat järkyttää herkkiä katsojia.