KIERTOKULKUA – tilallisia veistoksia

Kirkkokatu 18, 00170 Helsinki
Tuomiokirkon krypta

Neljän kuvanveistäjän yhteisnäyttely rohkaisee ymmärtämään elämän haurautta ja arvostamaan sen monimuotoisuutta ja kiertokulkua.

Neljän kuvanveistäjän yhteisnäyttelyn teema – elämän kiertokulku – symboloi jatkuvaa virtausta ja muutosta luonnossa sekä elämän syklisyyttä syntymästä kuolemaan. Tämä käsite rohkaisee meitä ymmärtämään elämän haurautta ja arvostamaan sen monimuotoisuutta ja kiertokulun harmoniaa. 

Hanna Galtat luo teoksia havainnoista, muistista ja merkityksistä ajassa, paikassa ja aineessa. Hänen monialainen taustansa näkyy kiinnostuksena erilaisiin ympäristöihin ja tekniikoihin kolmiulotteisessa ilmaisussa. 

Miisa Hatakka käsittelee teoksissaan monipuolisesti eri materiaaleja, korostaen haurautta ja yksinäisyyttä joukossa. Töiden niukka väriskaala luo tunnelmaa ja syventää teosten sanomaa. 

Johanna Ilvessalo rakentaa moniaistisia tilateoksia, jotka heijastavat elämän ja ihmismielen kovuutta ja haurautta. Hänen töissään toistuvat materiaalit, kuten teräs, lasi ja virtaava vesi, luovat vertauskuvan elämän monimuotoisuudesta. 

Tiina-Liisa Kaalamo käyttää taiteessaan luonnon- ja kierrätysmateriaaleja, löytäen inspiraatiota metsästä. Hänen teoksissaan kunnioitetaan luonnon omaa muotoilua, ja ne välittävät voimaa ja harmoniaa. 

Tuomiokirkon krypta

24.7.-4.8.2024
Ma-la klo 10-17, su 11-17

Vapaa pääsy