Kino Kuutamo: C´mon C´mon (12) – Maksuttomat maanantait

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Mike Millsin ohjaama ja Joaquin Phoenixin tähdittämä C’mon C’mon on lämmin ja koskettava tarina lasten ja aikuisten suhteesta.

Mike Millsin ohjaama ja Joaquin Phoenixin tähdittämä C’mon C’mon on lämmin ja koskettava tarina lasten ja aikuisten suhteesta.

Elokuvahistorian asiantuntija FT Harri Kilpi johdattaa illan elokuvaan klo 17–17.45. Luennon jälkeen klo 18 alkaa elokuvan ilmaisnäytös. Syksyn 2024 Kino Kuutamon elokuvasarja tutkii perhedynamiikkaa.

Oscar-palkitun Joaquin Phoenixin ensimmäinen päärooli ylistetyn Jokerin (2019) jälkeen on herkkä kasvutarina C'mon C'mon. Phoenix näyttelee toimittajaa, joka päätyy täysin yllättäen huolehtimaan sisarenpojastaan Jessestä (Woody Norman), kun hänen siskonsa (Girlsin Gaby Hoffmann) joutuu matkustamaan kauas hoitamaan perheen asioita. Johnnylla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin opetella ensimmäistä kertaa yksin huolehtimaan lapsesta. Jesse on melkoinen tapaus: erittäin puhelias ja uskomattoman tarkkanäköinen. Mutta kuten kuka tahansa 9-vuotias, hän tasapainoilee yhä lapsuuden ja nuoruuden välimaastossa.

Kun Johnnyn on lähdettävä työmatkalle viimeistelemään radio-ohjelmaansa, mutta Jessen äidin matka venyy, poika lähtee hänen mukaansa. Yhteisen taipaleen aikana Johnny joutuu kohtaamaan sellaisia asioita vastuusta, rakkaudesta ja kenties eniten itsestään, mitä on pitkään työntänyt syrjään. Mike Millsin (mm. Vuosisadan naiset, Beginners ja Thumbsucker) käsikirjoittama ja ohjaama C’mon C’mon on lämmin ja koskettava tarina lasten ja aikuisten suhteesta. Elokuva on viime vuosien kiinnostavimpiin kuuluvan indie-studion A24:n (mm. Moonlight, Lady Bird) tuotantoa.

”Joaquin Phoenixin esittämä radiotoimittaja ottaa sukulaispojan huostaansa erinomaisessa draamassa.” ★★★★ Pertti Avola / HS

Valmistusvuosi: 2022
Ikäraja: 12, voi aiheuttaa ahdistusta
Pituus: 109 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Mike Mills
Näyttelijät: Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Woody Norman
Genre: Draama
Vapaa pääsy