Kirjailijavieraana Juha Itkonen – Maksuttomat maanantait

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Sukupolvensa kirjailijoiden kärkinimiin kuuluva Juha Itkonen kertoo Kanneltalon vierailullaan kirjastaan Teoriani perheestä (Gummerus 2023).

Sukupolvensa kirjailijoiden kärkinimiin kuuluva Juha Itkonen kertoo Kanneltalon vierailullaan kirjastaan Teoriani perheestä (Gummerus 2023).

Haastattelijana kirjailija ja toimittaja Esa Mäkijärvi.

Teoriani perheestä on omakohtainen kertomus perhe-elämästä. Juha Itkonen kuvaa taitavan prosaistin herkkyydellä varttumistaan lapsuudenperheensä esikoisena Hämeenlinnassa sekä vanhemmaksi tuloaan ja perheen dynamiikkaa neljän lapsen isänä.

Kirkkaista muistikuvista sekä kevyistä ja painavista hetkistä kutoutuva kertomus näyttää sukupuoliroolien ja yhteiskunnan muuttumisen 1970-luvulta tähän päivään. Se ei anna kasvatusohjeita, mutta tarjoaa vahvoja samaistumiskohtia.

Juha Itkonen (s. 1975) on yksi kotimaisen nykykirjallisuuden näkyvimmistä nimistä. Jo esikoisromaanillaan Myöhempien aikojen pyhiä (2003) lukijat valloittaneen kirjailijan tuotantoon kuuluu romaanien lisäksi mm. kirjeenvaihtokirja ja näytelmiä. Itkonen on saanut mm. kirjallisuuden valtionpalkinnon, Kalevi Jäntin - ja Veijo Meri -palkinnon sekä ollut kaksi kertaa ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi.

Kesto noin 1 tunti, vapaa pääsy

Yhteistyössä Kannelmäen kirjaston ja Helsingin työväenopiston kanssa.