Kirjailijavieraina Johanna Venho ja Martti Suosalo – Maksuttomat maanantait

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
Kanneltalo

Esittelyssä Martti Suosalon tähänastinen elämä, Johanna Venhon kirjoittama elämäkerta rakastetusta koko kansan näyttelijästä.

Esittelyssä Martti Suosalon tähänastinen elämä, Johanna Venhon kirjoittama elämäkerta rakastetusta koko kansan näyttelijästä.

Haastattelijana erikoiskirjastovirkailija Tuulikki Kuurne.

"Minun haaveeni ja unelmani elivät omaa elämäänsä, ja usein se, mitä kuvittelin, toteutui joskus myöhemmin."

Martti Suosalo tunnetaan sympaattisena ihmisenä ja tarkkanäköisesti työskentelevänä näyttelijänä. Hän on yhä tietyllä tavalla ujo ja mielikuvitusrikas poika, joka elää yhtä paljon päänsä sisällä kuin sen ulkopuolella. Teoksessa seuraamme Marttia lapsuuden idyllistä Turkan kuohuvaan Teatterikorkeakouluun, Ryhmäteatterin iloiseen joukkoon ja huolettomiin boheemivuosiin sekä rakastavaksi perheenisäksi ja omaehtoiseksi yrittäjäksi, jonka ihanteena on Shakespearen-aikainen kiertelevä näyttelijäseurue.

Teoksesta saa hyvän kuvan Suosalon luovasta prosessista ja siitä, mistä hän ammentaa ainekset virtuoosimaiseen näyttelijäntyöhönsä. Kirjailija Johanna Venho on vanginnut elämäkertaan Suosalon persoonallisen tavan katsoa maailmaa, ihmettelyn taidon, jota Martti ei ole koskaan kadottanut.