Kirke Karja & Mikko Innanen | Sanna Ruohoniemi | PUHTI Trio – Jazz-Espa

Sanna Ruohoniemi tekee uraa kansainvälisesti ja erottuu jazzkartalla taitavalla äänenkäytöllään ja monipuolisilla sävellyksillään. PUHTI Trio on uusi, suomalaisessa musiikkikentässä ainutlaatuinen, "kamariyhtye" jossa on kaksi puupuhallinmuusikkoa ja sellisti.

Sanna Ruohoniemi tekee uraa kansainvälisesti ja erottuu jazzkartalla taitavalla äänenkäytöllään ja monipuolisilla sävellyksillään. PUHTI Trio on uusi, suomalaisessa musiikkikentässä ainutlaatuinen, "kamariyhtye" jossa on kaksi puupuhallinmuusikkoa ja sellisti.

Ohjelma
klo 13
Kirke Karja & Mikko Innanen

Virolainen pianisti Kirke Karja ja suomalainen saksofonisti Mikko Innanen ovat kumpikin sukupolviensa keskeisimpiä jazzmuusikoita kotimaissaan.

Karja tunnetaan omaperäisestä harmonisesta musiikkikielestään ja kokeilevista, tinkimättömistä esiintymisistään. Hänen ajoittain tummiakin sävyjä sisältävä musiikkinsa on ottanut vaikutteita nykymusiikista. Hän johtaa useita yhtyeitä ja on tunnetuin triostaan Karja/Renard/Wandinger. Soolopianistina hän on esittänyt Paul Hindemithin mestariteoksen "Ludus Tonalis", jossa alkuperäismateriaali sekoittuu vapaaseen improvisaatioon. Omassa sävellystyössään Kirke on käyttänyt samoja työkaluja kuin Hindemith. Yksi hänen sävellysteoksistaan on pianokonsertto, jonka hän on esittänyt Hamiltonin filharmonisen orkesterin kanssa.

Innanen on monipuolinen ja avarakatseinen taiteilija, joka liikkuu sujuvasti vapaasti improvisoidusta musiikista täysin sävellettyyn, intiimeistä sooloista ja duoista isoihin orkestereihin. Pitkän kansainvälisen uran luonut Innanen on esiintynyt 38:ssä maassa, viidessä maanosassa, ja hänen laaja-alaista soittoaan ja säveltuotantoaan on taltioitu lähes 80:lle julkaistulle äänitteelle.

Karjan ja Innanen tutustuivat vuonna 2018 soittaessaan yhtyeessä nimeltä Captain Kirke and the Klingos. He ovat sittemmin soittaneet yhdessä trioissa esimerkiksi kitaristi Jaak Sooäärin ja rumpali Karl-Juhan Laanesaaren kanssa. Tältä duolta on lupa odottaa jännittävää ja rajoja rikkovaa yhteistyötä!

Kirke Karja - piano
Mikko Innanen - saksofoni

Konsertti järjestetään yhteistyössä Viron Helsingin suurlähetystön kanssa.

klo 16
Sanna Ruohoniemi

Tukholmassa asuva artisti ja säveltäjä Sanna Ruohoniemi julkaisi uuden albumin Let Everything Happen viime helmikuussa. Albumi on vokalistin kolmas ja jatkumoa Start from Nothing -albumille, jota muun muassa Europe Jazz Media Chart ylisti yhdeksi Euroopan parhaista musiikkijulkaisuista marraskuussa 2018.

Ruohoniemen sävellykset etenevät päättäväisesti ja pelottomasti modernin jazzin maailmassa, historiaan ankkuroituen. Levyltä löytyy kaikkea swingistä ja groovaavasta bebopista folk-säveliin ja tangoon. Tämän lisäksi on oivaltavaa lyriikkaa useilla kielillä.

Sanna Ruohoniemi - laulu ja sävellykset
Fredrik Lindborg - saksofonit ja bassoklarinetti
Joonas Haavisto – piano
Lars Ekman – kontrabasso
Daniel Olsson – rummut

klo 17.30
PUHTI Trio

PUHTI Trio on uusi, suomalaisessa musiikkikentässä ainutlaatuinen, "kamariyhtye" jossa on kaksi puupuhallinmuusikkoa ja sellisti.

Yhtyeen muusikoilla on vahva tausta jazzin, improvisoidun musiikin ja klassisen musiikin alueilla. Pepa Päivisen ja Jorma Tapion yhteinen soittohistoria juontaa jo legendaarisesta Edward Vesalan Sound & Fury -yhtyeestä 80-luvulta asti. Yhtyeen musiikki on sävyrikasta ja mielenkiintoista tarkoin sävelletyistä teoksista intuitiiviseen improvisointiin. Sävellykset ovat lähes kauttaaltaan yhtyeen omaa tuotantoa. Erilaiset puhaltimet tekevät soinnista rikkaan ja dynaamisen.

Pepa Päivinen – saksofonit, huilu
Juho Kanervo – sello
Jorma Tapio – saksofonit, huilut