Ko-kollektiivi: Kiiilpaaataaannnsssiii

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Kilpatanssin liikekieli ja rakenne nykytanssin kontekstissa: teos venyttää kilpatanssia järjestelemällä uudelleen sen kestoa, käsitteitä ja estetiikkaa.

Kilpatanssin liikekieli ja rakenne nykytanssin kontekstissa: teos venyttää kilpatanssia järjestelemällä uudelleen sen kestoa, käsitteitä ja estetiikkaa.

Kilpatanssiaktivismia
Entinen Tanssii tähtien kanssa -ohjelman opettaja Sanna Hento haluaa kyseenalaistaa kilpatanssin seksistisen kuvaston ja tekee nyt kilpatanssista taidetta yhdessä nykytanssikoreografi Satu Aavanrannan (ent. Tuomisto) kanssa. Kaksikko nostaa teoksissaan keskiöön kilpatanssin ainutlaatuisen liikekielen ilman kilpatanssille tyypillisiä ennakkoasetelmia. Henton ja Aavanrannan uusi teos Kiiilpaaataaannnsssiii venyttää kilpatanssia järjestelemällä omaperäisellä tavalla uudelleen sen kestoa, käsitteitä ja estetiikkaa.

Kiiilpaaataaannnsssiii tarjoaa humoristisen lähestymistavan, joka rikkoo kilpatanssiin liittyviä sääntöjä ja leikittelee kilpatanssin pyrkimyksellä täydellisyyteen. Sanna Henton soolo tuo näkyväksi ja kääntää päälaelleen naisen roolin kilpatanssissa.

Koreografia: Satu Aavanranta (ent. Tuomisto) ja Sanna Hento
Tanssi: Sanna Hento
äänisuunnittelu: Satu Aavanranta ja Sanna Hento
Alkutekstit: Satu Aavanranta ja Sanna Hento
Alkutekstien lukija: Erik Hento
Alkutekstien lähteet: Suomen tanssiurheiluliiton kilpailusäännöt
Kesto: noin 55 min
Tuotanto: Ko-kollektiivi
Teosta tukee: Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki

Esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen.