Valokuva Mari Anthoni

Kummituksia ja kulttuurihistoriaa Kruununhaassa

Senaatintori, Kruununhaka, 00170 Helsinki
Aleksanteri II

Tutustutaan Mari Anthonin johdolla Helsingin vanhimpien osien kauniisiin rakennuksiin ja kiehtovaan historiaan värikkäiden kummitustarinoiden kautta.

Ti 18.6. klo 17.30-19.30 tutustutaan Mari Anthonin johdolla Helsingin vanhimpien osien kiehtovaan historiaan ja koskettaviin ihmiskohtaloihin värikkäiden kummitustarinoiden kautta. Parituntisella kävelykierroksella kuljetaan menneen maailman muistoja huokuvan ja salaisuuksia huokailevaan Kruununhaan paraatipaikoilta syrjäisille pihoille ja varjoisiin puistikoihin. Pimenevässä illassa rauhallisesti etenevän kierroksen aikana tutuiksi tulevat niin upeat merkkirakennukset Valtioneuvoston linnasta Svenska Klubbeniin ja vanhoista sairaaloista Ruiskumestarin taloon kuin niissä vaeltelevat levottomat henget tarinoineen.

Tämä kummituskierros ei mässäile veriteoilla, tai muilla inhimillisillä tragedioilla. Menneiden aikojen todellisista ihmisisistä kerrotaan levottomienkin sielujen muistoa kunnioittaen. Jokainen tarina perustuu tositapahtumiin ja lisää ymmärrystä pääkaupunkimme historiasta ja kehityksestä. Tämän kierroksen jälkeen katselet tuttujakin paikkoja hiukan uusin silmin – ja herkistyt näkemään sellaista, mitä et ennen havainnut.
 

Lähtö Senaatintorilta, Aleksanteri II patsaan edestä.

Ti 18.6. klo 17.30-19.30

Ei ennakkoilmoittautumista, osallistumismaksu 10 €/hlö paikan päällä käteisellä tai MobilePaylla numeroon +358 40 539 0656.