Lassy-Eskola: Nordic Stew

Yrjönkatu 3, 00120 Helsinki
G Livelab

Sukupolvensa merkittävimpiin muusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy ja trumpetisti Jukka Eskola yhdistävät voimansa uudella "Nordic Stew" -albumilla

Sukupolvensa merkittävimpiin muusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy ja
trumpetisti Jukka Eskola yhdistävät voimansa uudella "Nordic Stew" -albumilla ja live-projektilla.
Lassy ja Eskola ovat tehneet yhteistyötä 1990-luvulta asti. 

Merkittävin yhteinenkokoonpano oli "The Five Corners Quintet", joka oli kansainvälisesti menestynein kotimainen jazz-yhtye ja uuden suomalaisen 2000-luvun jazzsukupolven suunnannäyttäjä. Sittemmin kumpikin heistä on luonut omaa soolouraansa ja julkaissut useita omia albumeita.

Vuonna 2022 ystävykset pääsivät viimein toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja matkustivat New Orleansiin äänittämään yhteisalbumin paikallisten huippumuusikoiden kanssa. Syntyi "Nordic Stew", sekoitus Lassyn ja Eskolan musiikillisia kokemuksia yhdistettynä suureen rakkauteen jazzin syntysijoja kohtaan. Yhtenä inspiraationa albumin tekemiseen liittyy myös tarina Andania-laivasta, jonka mukanaan tuomien amerikansuomalaisten muusikoiden välittämänä jazzmusiikki rantautui Suomeen 1920-luvulla. Nyt 100 vuotta myöhemmin Lassy ja Eskola ovat vieneet sen takaisin syntysijoilleen ja päivittäneet siitä oman versionsa. 

Kokoonpano 
Timo Lassy, saksofoni
Jukka Eskola, trumpetti
Juho Valjakka, piano
Oskari Siirtola, basso 
Severi Sorjonen, rummut
Kenneth Ojutkangas, tuuba

 

G Livelab

1.6.2024

Ovet 19.00, showtime 20.00-23.30

Liput 35€, ei ikärajaa