Valokuva Liszt-instituutti (c) Ildikó Balla

Lavastus- ja pukusuunnittelija Ildikó Balla

Kaisaniemenkatu 10, 00100 Helsinki
Liszt-instituutti

Tunteet muodot | Lavastus- ja pukusuunnittelija Ildikó Ballan näyttely

Tunteet muodot | Lavastus- ja pukusuunnittelija Ildikó Ballan näyttely

Galleria U:n näyttelyssä on esillä valikoima Ildikó Ballan henkilökohtaisia suosikkeja hänen vuosikymmeniä kestäneeltä uraltaan lavastus- ja pukusuunnittelijana. 

Näyttelyssä seurataan luovaa prosessia taiteilijan luomassa kuvitellussa maailmassa. Eri tekniikoita käyttävien esitysten pukusuunnitelmat, lavasteiden pienoismallit ja valokuvat niihin perustuvista teatteriesityksistä sekä alkuperäiset puvut johdattavat katsojan tämän taianomaisen luomistyön läpi.

Näyttelyn kuratoinnissa on ollut mukana Vivien Boranyák.

 

”Valmistuin Unkarin kuvataideyliopistosta pääaineenani lavastus- ja pukusuunnittelu. Urani aikana olen suunnitellut lavastuksia ja pukuja teatteriesityksiin ja oopperoihin sekä tv-sarjoihin ja elokuviin niin Unkarissa kuin muissakin Euroopan maissa.

Minulla on ollut onni työskennellä kansainvälisesti tunnettujen ohjaajien, kuten Jiří Menzelin, Egon Savinin ja Sergei Maslobojshchikovin kanssa, sekä tunnettujen unkarilaisten teatterintekijöiden kanssa, mukaan luettuina Miklós Szinetár, István Iglódi, Attila Vidnyánszky, Péter Rudolf ja Csaba Kiss.

Kuluneiden vuosien aikana urani on suureksi ilokseni kehittynyt niin, että olen pystynyt luomaan pukuja historian eri aikakausien tyyliin. Unelmani puolestaan ovat toteuttaneet Unkarin parhaat ammattilaiset, ja lopputuloksena on syntynyt lukuisia upeita luomuksia.”

Ildikó Balla

 

Liszt-instituutti, Galleria U

20.10.-13.11.2023

Ma-pe klo 10-18

Vapaa pääsy

Avajaiset 19.10. klo 18, jossa Ildikó Balla kertoo työskentelystään, ennakkoilmoittautuminen 18.10. mennessä: https://forms.office.com/e/ir4JJMVKpW 


Tapahtumassa kuvataan ja kuvia saatetaan käyttää instituutin tiedotuksessa.