Lee Ritenour & Friends

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Jazz- ja sessiokitaristien aatelisiin lukeutuva Lee Ritenour saapuu Suomeen ja konsertoi Helsingin Savoy-teatterissa torstaina 7.12.2023!

Jazz- ja sessiokitaristien aatelisiin lukeutuva Lee Ritenour saapuu Suomeen ja konsertoi Helsingin Savoy-teatterissa torstaina 7.12.2023!

Grammy-voittaja Lee Ritenour aloitti kitaraopintonsa jo nuorena ja innostui yhtä lailla niin folkin, jazzin kuin rock-musiikinkin maailmoista. Sessiokitaristin uransa Ritenour aloitti 16-vuotiaana, jolloin hän soitti parilla Mamas and the Papasin demolla. Näiden ensiaskelten jälkeen mennyt ei kauaakaan, kun taitavasta ja näkemyksellisestä nuorukaisesta tuli yksi Los Angelesin työllistetyimmistä studiomuusikoista.

Lee Ritenour on soittanut vuosien varrella muun muassa Aretha Franklinin, Barbara Streisandin, John Denverin, BB Kingin, Quincy Jonesin ja George Bensonin levytyksillä. Hän soitti kitaraa myös esimerkiksi Pink Floydin legendaarisella The Wall -albumilla. Yhteensä Ritenour on ollut mukana yli 3000:ssa studiosessiossa.

Vuonna 2018 Lee Ritenour kohtasi henkilökohtaisen tragedian, kun hänen kotinsa Malibussa tuhoutui tulipalossa, joka vei mukanaan yli 100 kitaraa, Ritenourin kotistudion sekä ison määrän vahvistimia ja kallisarvoisia kitarapedaaleja. Kitaristilegenda haki hävityksen jälkeen lohtua uransa ensimmäisen soolokitara-albuminsa äänittämisestä, ja Dreamcatcher-albumista muodostuikin arvostelumenestys.

Lee Ritenour on aina tunnettu todellisena musiikin palvelijana, joka asettaa elegantit arvot showtemppujen edelle. Jazzin, fuusion, countryn ja rockin ohella brasilalainen musiikki on perinteisesti ollut erityisen lähellä hänen sydäntään. Helsingissä Ritenour esiintyy kokoonpanolla, jossa soittavat hänen lisäkseen Wesley Ritenour (rummut), Melvin Lee Davis (basso) ja Jesse Milliner (koskettimet).

Live Nation ja Pori Jazz järjestävät Savoyn konsertin yhteistyönä.

Kesto n. 90 min, ei väliaikaa