Les ombres portées: NATCHAV (FRA) – SAMPO Festivaali

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Varjoteatteria ja elävää musiikkia yhdistävä NATCHAV on tarina sirkuksesta, joka saadakseen olla vapaa asettuu vastustamaan kaikkia sääntöjä, mukaan lukien painovoiman lakia.

Varjoteatteria ja elävää musiikkia yhdistävä NATCHAV on tarina sirkuksesta, joka saadakseen olla vapaa asettuu vastustamaan kaikkia sääntöjä, mukaan lukien painovoiman lakia.

Sirkus on saapunut kaupunkiin! Karavaani ottaa paikkansa keskusaukiolla ja lekavasaran iskut jylisevät, kun maahan lyödään tolppia valtavien, tuulessa pyörivien telttakankaiden kesyttämiseksi. Kaupunginjohtajat vastustavat vierailua, joten sirkus määrätään siirtymään kaupungin laitamille, akrobaatti pidätetään, ja hänen myötään koko maailma tuntuu olevan vangittuna.

Sirkusryhmä päättää toteuttaa mahtavan pakomatkan, joka on täynnä kekseliäitä käänteitä. Natchav (juosta pois, juosta karkuun romanikielellä) sekoittaa fantasiaa ja todellisuutta ja antaa maistiaisen vapauden tunteesta.

Varjon ja valon leikin kautta esitys kertoo yhteiskunnan marginaaliin sijoittuvan tarinan, jossa kaksi pohjimmiltaan vastakkaista maailmaa – sirkus ja vankila – sekoittuvat. Sanaton esitys yhdistää elävää musiikkia ja tarinan edetessä rakentuvaa visuaalisuutta ja luo näin uudenlaisen, provokatiivisen sommitelman todellisuuden ja fantasian välimaastoon.

Kesto: 60 min
Ikäsuositus: 8+
Kieli: sanaton

Liput: 32,50 € / 21,50 €
Lipunmyynti: Nukketeatteri Sampo
Varaukset ja tiedustelut: nukketeatterisampo.fi/esityskalenteri | p. 020 735 2235 | [email protected]

Esitys on osa SAMPO Festivaalin ohjelmistoa. Nukketeatteri Sampon kahdeksatta kertaa järjestämä festivaali esittelee kansainvälistä nukketeatteria eri paikoissa Helsingissä 28.8.–1.9.2024.

Festivaaliviikon aikana Stoan aulassa on esillä Les ombres porteés -ryhmän esityksen Natchav suunnitteluun ja toteutukseen liittyvä näyttely.

Idea ja suunnittelu: Les ombres portées, ryhmän nettisivut: www.lesombresportees.fr
Nuket ja valot: Erol Gülgönen, Marion Lefebvre, Christophe Pagnon, Claire Van Zande
Musiikki ja äänitehosteet: Séline Gülgönen (klarinetti), Simon Plane (trumpetti, tuuba, haitari, perkussiot)
Valot: Nicolas Dalban-Moreynas
Äänet: Yaniz Mango
Puvut: Zoé Caugant
Kiertuemanageri: Claire Van Zande

Margot Chamberlin avusti nukkien rakentamisessa ja esiintyi kanssamme vuoteen 2023 saakka. Apua antoivat myös Léo Maurel (ääniefektilaitteisto), Baptiste Bouquin (ulkopuolinen korva), Jean-Yves Pénafiel (ulkopuolinen korva).

Kiitokset myös seuraaville: Francine Benotman, Jacques Bouault, Stéphane Revelant, Elsa Vanzande

Esitys on omistettu ryhmämme arvostetulle jäsenelle Olivier Cuetolle, joka menehtyi maaliskuussa 2020. Hän oli mukana ideoimassa ja luomassa tätä esitystä ja esiintyi siinä aivan loppuun saakka.