Lila Downs (Meksiko) – Savoy WORLD

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Grammy-palkittu meksikolaistähti Lila Downs vihdoin Suomeen

Grammy-palkittu meksikolaistähti Lila Downs vihdoin Suomeen

Ilmiömäinen latinalaismusiikin tähti Lila Downs esiintyy Savoy-teatterissa 10. syyskuuta!

Grammy-palkittu meksikolaisartisti Lila Downs on huikean suosittu: mm. Youtubessa hänen videoitaan on katsottu yli 100 miljoonaa kertaa. Hän on esiintynyt Oscar-gaalassa, Valkoisessa talossa Barack Obaman kutsumana sekä duetoinut mm. Carlos Santanan, Juanesin ja Norah Jonesin kanssa.

Meksikolaisen misteekkiäidin ja skotlantilais-amerikkalaisen isän lapsi kasvoi kahden kulttuurin vaikutuspiirissä, Yhdysvaltain Minnesotassa ja Meksikon Oaxacassa. Monikulttuurinen tausta kuuluu hänen musiikissaan, joka sisältää kaikuja meksikolaisista rancheroista, boleroista, jazz-standardeista, hip-hopista ja pohjoisamerikkalaisesta folkista. Downs käyttää lauluissaan espanjan ja englannin lisäksi useita Amerikan alkuperäiskansojen kieliä, kuten sapoteekin-, misteekin- ja taraskinkieltä.

Lila Downs tunnetaan laulujensa lisäksi myös räiskyvästä lavakarismastaan ja huikeasta lauluäänestään. ”Downsin ääni taipuu hämmästyttävän vaivattomasti hauraanherkästä aina väkevään dramatiikkaan”, kuvailee toimittaja Mika Kauhanen (MK 14.10.2015).

Kuuntele Lila Downsin kappale La Cumbia del Mole Youtubessa

Kesto n. 1,5 tuntia, ei väliaikaa.

Permanto K18 anniskelualue. Parveke S, ei anniskelua

***
Savoy WORLD -sarjalipulla koet syksyn tähtihetket edullisemmin!

Savoy World on Savoy-teatterin tuottama konserttisarja, jossa esitellään monipuolisesti musiikkia eri puolilta maailmaa. Syksyllä 2023 sarjassa mukana ovat meksikolainen laulajatähti Lila Downs, bosnialainen perinnekokoonpano Mostar Sevdah Reunion sekä kevään aikana julkaistava kolmas huippukonsertti.

Osta nyt Savoy WORLD -sarjalippu hintaan 125 €.

Sarjalipun konsertit:
su 10.9. klo 18.00 Lila Downs (Meksiko)
pe 3.11. julkaistaan myöhemmin
to 9.11. klo 19.00 Mostar Sevdah Reunion (Bosnia ja Hertsegovina)