Lopunajan Iltamat – Halme Prospekt feat. Pekko Käppi & Faarao Pirttikangas – Klubi-ilta

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Henkisiä ja hengellisiä avaruuksia kartoittava musiikillinen matka rempseistä körttivirsistä psykedeelisen rockin hämyisyyteen ja sieltä spirituaalisen jazzin kirkastukseen.

Henkisiä ja hengellisiä avaruuksia kartoittava musiikillinen matka rempseistä körttivirsistä psykedeelisen rockin hämyisyyteen ja sieltä spirituaalisen jazzin kirkastukseen.

Yhteisenä nimittäjänä on suomalais-ugrilaisen ja afro-amerikkalaisen perinteen omintakeinen yhdistelmä. Siitä syntyi kuin itsestään ohjelmallinen kokonaisuus, jonka tuonpuoleiseen vihjaava tematiikka viittaa paitsi kuolemaan, myös kohti kosmisia ulottuvuuksia kurkottaviin mielen maisemiin.

Kun tähän lisätään artistien oman tuotannon herkkupaloja sekä luovan hulluuden ryydittämää improvisointia, on tuloksena syväsielukasta musisointia, joka on samanaikaisesti modernia ja ikivanhaa.

Lopunajan Iltamat vietettiin ensi kertaa kymmenen vuotta sitten ja sai erittäin lämpimään vastaanoton. Projektin juuret löytyvät Halme Prospektin konserteista, joissa Pekko ja Faarao olivat esiintyneet vierailevina artisteina.

Samanmielinen sävelkieli ja sen myötä virinnyt henkinen yhteys aikaansaivat tarpeen laajentaa ja syventää yhteistyötä. Ja nyt, kun Halme Prospekt viettää 20-vuotisjuhliaan, on myös Lopunajan Iltamat -tuotannon toinen tuleminen paikallaan.

Pekko Käppi on kansainvälistäkin mainetta niittänyt jouhikon soittaja. Hän on kalevalaisen tradition tuntemuksensa ohessa keskittynyt soittimensa ilmaisullisten ulottuvuuksien laajentamiseen elektronisilla lisukkeilla ja radikaaleilla tyylillisillä rajanylityksillä. Käppi ja yhtyeensä K:H:H:L on jokaisella levyllään muotouttanut tyyliään kohti yhä laaja-alaisempia äänimaailmoja.

Faarao Pirttikangas on oekea savolainen bluespelimanni, jonka tyylissä yhdistyvät rillumarei, deltablues ja psykedeelinen happojazz ainutlaatuisella, ehkä vain savolaiselle mahdollisella tavalla. Soolotuotantonsa (kera Nuubialaiset-yhtyeen) ohessa Faarao on levyttänyt ja esiintynyt myös Astro Can Caravanin ja Cosmo Jones Blues Machinen riveissä.

Halme Prospekt on Hepa Halmeen sävellyksien esittämiseen keskittynyt, vuonna 2003 alkunsa saanut yhtye, jonka tyylissä yhdistyy jazzhenkinen improvisatorisuus ja suomalaiskansallinen melodisuus. Uran varrelta muistetaan kuuden levynjulkaisun (joista uusin, Prospektagon, ilmestyi tammikuussa) lisäksi Prospektor-klubikonsepti, jossa yhtyeen vieraina on nähty lukuisia maamme huippumuusikoita.

Soundiaan yhä svengaavammaksi päivittänyt yhtye viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan. Kymmenen vuoden tauon jälkeen näyttämölle palaava Lopunajan iltamat -tuotanto on osa yhtyeen juhlavuoden ohjelmaa.

Saksofoni, huilu: Hepa Halme
Trumpetti: Antero Priha
Kitara: Esa Onttonen
Elektroniikka: Arttu Tolonen
Basso, baritonisaksofoni: Tapani Varis
Rummut: Affe Forsman
Jouhikko, laulu: Pekko Käppi
Kitara, laulu: Faarao Pirttikangas

Kesto: 2 t 30 min, sis. väliajan

Klubi-ilta: tarjoilusta vastaa Kahvila Pokkari, A-oikeudet. Alle 18 v. aikuisen seurassa. Sali avautuu klo 17.30.