Lounaskonsertti: UMO Helsinki Ensemble – The Blues and the Abstract Truth – Orkesteria johtaa Jouni Järvelä

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

KONSERTTI ON LOPPUUNVARATTU.

KONSERTTI ON LOPPUUNVARATTU.

Ennakkolipulla sisään klo 11.50 asti. Tämän jälkeen mahdollisesti tyhjäksi jääneet paikat täytetään liputtomilla asiakkailla jonotusjärjestyksessä. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska saliin ei pääse myöhässä.

Tiistain 21.11. Savoy-teatterin lounaskonsertin teema muuttuu, ja Mikko Pettisen johtaman Tribuutti Chet Bakerille -konsertin tilalla kuullaan bluesia. Hankitut liput käyvät sellaisenaan.

Konsertin valokeilassa on yksi merkittävimmistä post-bop-tyylin jazzalbumeista, vuonna 1961 ilmestynyt The Blues and the Abstract Truth. Amerikkalaisen saksofonistin ja säveltäjän Oliver Nelsonin (1932–1975) sävellykset saivat ympärilleen aikansa suurimmat jazzmuusikot: Eric Dolphyn, Paul Chambersin, Freddie Hubbardin, Bill Evansin, George Barrowin ja Roy Haynesin. Septetillä levytetty albumi on tunnettu uniikeista sävellyksistään ja sovituksistaan ja sen avausraita Stolen Moments muodostui nopeasti jazzstandardiksi. Nimensä mukaisesti albumin perusta on bluesin rakenteissa ja tunnelmissa. Nyt albumin tulkitsee UMO Helsinki Ensemble, joka on UMO Helsinki Jazz Orchestran riveistä koottu pienempi kokoonpano. Ensemblen muusikoilla on mittava ura niin UMOn riveissä kuin lukuisissa omissa projekteissaan. Konsertin ohjelmiston on suunnitellut saksofonisti Jouni Järvelä, joka myös luotsaa ensembleä.

Jouni Järvelä, tenorisaksofoni ja yhtyeenjohto
Max Zenger, alttosaksofoni
Mikko Mäkinen, baritonisaksofoni
Tero Saarti, trumpetti
Kirmo Lintinen, piano
Filemon von Numers, basso
Markus Ketola, rummut

Konsertin kesto 1 h.

HUOM! Vapaa pääsy, mutta lippu tarvitaan. Hankithan lipun ennakkoon Savoy-teatterin lippuluukulta (0 €) tai Lippu.fi-verkkokaupasta (0 €). Lippu.fi:n myyntipisteissä kulut ovat 3 € / tilaus, R-kioskeilla 3 € / tilaus + 1 € / lippu. Max. 6 lippua / varaus. Isommat ryhmävaraukset suoraan Savoysta. Ennakkolipulla sisään klo 11:50 asti. Tämän jälkeen mahdollisesti tyhjäksi jääneet paikat täytetään liputtomilla asiakkailla. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska saliin ei pääse myöhässä.

Kuva: Olli Nurmi