Lumoava Leffapiha 2024

Aleksanterinkatu 16, 00170 Helsinki
Helsingin kaupunginmuseo

Tervetuloa kesän tunnelmallisimpaan ulkoilmaleffateatteriin! Elokuussa kaupunginmuseon Falkmanin pi…

Tervetuloa kesän tunnelmallisimpaan ulkoilmaleffateatteriin! Elokuussa kaupunginmuseon Falkmanin pihalla nähdään klassikkoelokuvia perinteisiltä filmikopioilta. Liput ovat nyt saatavilla verkkokaupastamme.

Tänä kesänä Lumoava Leffapiha tuo katsottavaksi kotimaisia Helsinki-aiheisia klassikoita sekä yleisön toiveesta Alfred Hitchcockin trillerin Takaikkuna.

Elokuvanäytökset toteutetaan vanhanajan analogisella 35 mm elokuvaprojektorilla. Teknisestä toteutuksesta vastaa Helsingin Studiopalvelut, joka on tehnyt yhteistyötä kaupunginmuseon kanssa jo vuodesta 2018. Tapahtumassa on myynnissä virvokkeita. Tule nauttimaan urbaanista pihatunnelmasta, loppukesän pimenevistä illoista ja klassikkoelokuvista!

<h4>Liput</h4>

Liput 12 euroa / elokuva. Lippuja on myynnissä myös ovelta, jos niitä on jäljellä. Paikat ovat numeroimattomia, joten näytöksiin kannattaa saapua ajoissa. Ovet avataan klo 20.

Hanki liput ennakkoon täältä.

<h4>Elokuvat ja aikataulu</h4>

PERJANTAI 16.8.

klo 21 Kauas pilvet karkaavat (ohj. Aki Kaurismäki, 1996)

Suomalaista todellisuutta peilaava haikea komedia työttömäksi joutuneen avioparin sitkeästä uskosta parempaan. Pääosissa mm. Kati Outinen, Kari Väänänen, Elina Salo, Sakari Kuosmanen ja Markku Peltola. Elokuvan kesto 96 minuuttia.

klo 22.45 Nousukausi (ohj. Johanna Vuoksenmaa, 2002)

Komedia menestyvästä pariskunnasta, joka haluaa kokea lomalla jotain uutta ja päätyy Jakomäkeen. Pääosissa nähdään Tiina Lymi ja Petteri Summanen. Elokuvan kesto 99 minuuttia.

LAUANTAI 17.8.

klo 21 Rikos ja rangaistus (ohj. Aki Kaurismäki, 1983)

Aki Kaurismäen ensimmäinen elokuvaohjaus on sovitus Dostojevskin klassikkoromaanista. Se on psykologinen jännityselokuva rakkaudesta, kostosta ja syyllisyydestä. Elokuvaa tähdittävät Markku Toikka, Aino Seppo ja Esko Nikkari. Elokuvan kesto 94 minuuttia.

klo 22.45 Takaikkuna (Rear Window) (ohj. Alfred Hitchcock, 1954) 

Alfred Hitchcockin jännäriklassikko jalkansa loukanneesta valokuvaajasta, joka viettää aikaansa tiirailemalla naapurien elämää ja alkaa uskoa päässeensä murhan jäljille. Elokuvassa nähdään James Stewart, Grace Kelly, Thelma Ritter ja Raymond Burr. Elokuvan kesto 111 minuuttia.

Kuva: Kauas pilvet karkaavat / Sputnik Oy.