Machu Picchu – Chile50-teemaisia tapahtumia Caisassa

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

Machu Picchu -ryhmä juhlistaa chileläisten 50-vuotista taivalta Suomessa.

Machu Picchu -ryhmä juhlistaa chileläisten 50-vuotista taivalta Suomessa.

Ohjelmisto koostuu ”chileläisen uuden laulun” klassikoista kuten Violetta Parran ja Victor Jaran musiikista. Mukana on myös lauluja muista Latinalaisen Amerikan maista. Konserttiin tuodaan visuaalisia elementtejä chileläisestä maisemasta ja Chilen kansan lähihistoriasta.

Machu Picchu perustettiin Ruotsissa 35 vuotta sitten. Viisi vuotta myöhemmin se siirtyi Suomeen soittamaan latinalaisamerikkalaista musiikkia. Ryhmä on julkaissut 3 levyä, esiintynyt useita kertoja televisiossa ja tehnyt kiertueita festivaaleille ja kouluihin eri puolilla Suomea. Instrumentteina käytetään muiden muassa Etelä-Amerikan kansanmusiikille tyypillisiä lyömä- ja puhallinsoittimia.

Ryhmän ammattimuusikot ovat: Roberto Cueto (Chile), Rodrigo Rodriguez (Chile), Pedro Castellon (Bolivia), Tito Chauca (Peru) ja Mikko Nousiainen (Suomi).

Kesto: 1,5 h (lyhyt väliaika)
Ikäsuositus: sopii kaikille
Kieli: suomi, espanja ja englanti

Väkivaltainen vallankaappaus Chilessä 11.9.1973 romutti maan demokratian ja aloitti 17 vuotta kestäneen sotilasdiktatuurin. Tuhansia toisinajattelijoita tapettiin, kymmeniä tuhansia kidutettiin ja sadat tuhannet lähtivät maanpakoon. Suomeenkin muodostui kiinteä chileläinen yhteisö.

Nyt, puoli vuosisataa käänteentekevien tapahtumien jälkeen, chileläisyhteisö tarjoilee laajan kulttuuritapahtumien sarjan, joka tuo esille muistoja ja tunteita tuolta ajalta. Samalla analysoidaan, miten Chilen tapahtumat vaikuttivat suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kulttuurikeskus Caisassa on lokakuussa aiheesta näyttelyitä, keskusteluita, seminaareja, elokuvia ja lasten työpajoja. Sisältövaroitus: Chile50-teemaisten tapahtumien sisällöt voivat järkyttää herkkiä katsojia.