Valokuva Jussi Hellsten

Maksutta museoon talvilomalla!

Aleksanterinkatu 14-18, 00170 Helsinki
Helsingin kaupunginmuseo

Tiesitkö, että Helsingin kaupunginmuseoon ja Ratikkamuseoon pääsee aina maksutta!

Tiesitkö että Helsingin kaupunginmuseoon ja Ratikkamuseoon pääsee aina maksutta?

Kaupunginmuseossa Helsingin valitut palat -näyttelyssä puolestaan pääset tutustumaan Helsingin historiaan. Miltä näytti tavallisen helsinkiläisen perheen koti 1950-luvulla? Entä kahvila-baari 1970-luvulla? 

Lasten kaupungissa voi hypätä hevoskärryihin tai ohjata laivaa 1700-luvun tunnelmissa. Mummolassa saa tutkia 1970-luvun arjen esineitä ja katsoa televisiosta ajan suosikkiohjelmia. Viikonloppuisin mummolassa on mummo tai vaari kotona. 1930-luvun kansakoululuokkaan voi kuvitella tiukkailmeisen opettajan karttakeppeineen.

Kaupunginmuseo on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11–19 ja lauantaista sunnuntaihin klo 11–17. Kaupunginmuseo sijaitseen Senaatintorin laidalla, osoitteessa Aleksanterinkatu 16.

Uudistunut Ratikkamuseo puolestaan on nyt entistä kiinnostavampi ratikkafaneille! Uutuutena on Sisulaattori-ratikkasimulaatio, joka vie äänen ja kuvan avulla suoraan menneisyyden Helsinkiin.

Ratikat, bussit ja metro ovat olleet osa Helsinkiä ja kaupunkilaisten arkea jo yli 130 vuoden ajan.  Ratikkamuseon uusi vetonaula Sisulaattori on rakennettu vuosina 1941–1979 käytössä olleeseen moottorivaunuun, ja siinä kävijä pääsee kuskin, matkustajan tai rahastajan paikalta käsin kokemaan Helsingin joukkoliikenteen kehittymisen omin silmin ja korvin neljänä eri aikakautena. Interaktiivisella Sisulaattorilla pääsee ajamaan esimerkiksi sotavuosien Helsingissä, 1950-luvun olympiahuumassa ja 1970-luvulla Hakaniemen torilla keskellä poliittista liikehdintää. Liikkuvan kuvan lisäksi mukana on ääntä, ja vaunussa voikin kuulla esimerkiksi muiden matkustajien askeleet ja kadun äänet. Sisulaattoria on ollut mukana tekemässä OiOi-yritys, joka on erikoistunut immersiivisten tilojen tekemiseen.
 
Ratikkamuseo on avoinna joka päivä klo 11–17. Ratikkamuseo sijaitsee Korjaamolla, osoitteessa Töölönkatu 51 A.