MalmiJazz: Masa Orpana Honk

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Masa Orpana Honk tuo keikoillensa rhythm and bluesin riemun.

Masa Orpana Honk tuo keikoillensa rhythm and bluesin riemun.

Yhtyeen valtti on kolmen saksofonin sektio, jota komppaa New Orleansin hengessä sykkivä rytmiryhmä. Bändin persoonallisessa musiikissa yhdistyvät blues, afroamerikkalainen juurimusiikki sekä jazzin kieli pitkälle vietyjen improvisaatioiden, omien sävellysten ja hiottujen sovitusten muodossa.

Alun perin Honk perustettiin vuonna 2012 ja se on esiintynyt aiemmin kvartettina Orpanan ollessa ainoa puhaltaja. Kahdella saksofonistilla vahvistettu kokoonpano on syntynyt ideasta soittaa keikoilla Orpanan useamman puhaltajan sovituksia.

Joulukuussa 2021 Masa Orpanalle myönnettiin Jemma-palkinto työstään bluesin ja muun rytmimusiikin parissa. Palkinnon ovat aiemmin saaneet muun muassa Marjo Leinonen, Pepe Ahlqvist ja Jo' Buddy.

Honk julkaisi toukokuussa 2023 pitkäsoittolevyn The Chase!, jolle koottiin uusien äänitysten ohella aiemmin vain diginä julkaistua musiikkia. Vuonna -21 bändiltä ilmestyi kaksi digi-EP:tä, The BigB ja Shakin' (Alba Records) ja 2022 kaksi digisingleä. Aiemmin Honk on julkaissut kaksi kriitikoiden kehumaa albumia: Honk (2018) sekä Travelin' Home (2014).

Kokoonpano:
Johnny Gideon: kitara ja laulu
Masa Orpana: tenorisaksofoni,
Tuomas Heinonen: altto- ja tenorisaksofoni
Aino Heikkonen: baritonisaksofoni
Ville Vallila: basso ja stemmalaulu
Juppo Paavola: rummut