Maria Taniguchi & Emilia Tanner: Figure

Työpajankatu 2 B, rakennus 7, 3. krs, 00580 Helsinki
Kohta

Maria Taniguchin (Filippiinit, 1981, asuu Manilassa) ja Emilia Tannerin (Suomi, 1990, asuu Helsingissä) yhteisnäyttely.

Maria Taniguchin (Filippiinit, 1981, asuu Manilassa) ja Emilia Tannerin (Suomi, 1990, asuu Helsingissä) yhteisnäyttely.

Figure esittelee kansainvälisesti tunnetun taiteilijan Maria Taniguchin sekä nuoren nousevan suomalaistaiteilijan Emilia Tannerin viimeaikaisia teoksia.

Maria Taniguchin ja Emilia Tannerin tavoissa lähestyä havaittua, koettua ja materiaalista on jotakin hyvin samankaltaista. Heidän taiteelliset menetelmänsä horjuttavat kuvan ja prosessin välistä rajaa. Heidän teoksistaan tulee ajan ruumiillistumia – teoksissa on läsnä sekä niiden tekemiseen käytetty että niiden katsomiseen vaadittu aika.

Taniguchin akryylimaalaukset kankaalle ovat variaatioita yhdestä hänen vakioaiheistaan, mustasta tiiliseinästä. Samankaltaisia maalauksia on esillä Venetsian 60. biennaalin kansainvälisessä päänäyttelyssä "Foreigners Everywhere".

Tanner haastaa teoksissaan valkoisen paperin eheyttä ja kestävyyttä altistamalla materiaaliaan voimakkaalle valolle (kuten auringolle ja lasersäteille) tai lävistämällä sitä terävillä työkaluilla. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta Helsingistä vuonna 2021 ja sai hiljattain Suomen Taideyhdistyksen myöntämän nuoren taiteilijan Dukaattipalkinnon.

 

Kohta Taidehalli

11.4.-16.6.2024

Ti–pe 12–18, la-su 12–16

Vapaa pääsy