Maria Ylipää & Marzi Nyman – Malmin tapahtumakesä

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Kamarimusiikillinen konsertti täynnä suurta tunnetta ja syvää musiikillista yhteyttä; virtuositeettia kaihtamatta, rakkaudella!

Kamarimusiikillinen konsertti täynnä suurta tunnetta ja syvää musiikillista yhteyttä; virtuositeettia kaihtamatta, rakkaudella!

Kaksi monialaista ja karismaattista muusikkoa kohtaavat intensiivisessä musiikkilajien yhteentörmäyksessä, jossa jokainen ilta on erilainen. Irtonainen improvisaatio ryydittää sekä kaikkien rakastamia klassikkokappaleita että suomalaiseen runouteen sävellettyä taidemusiikkia.

Maria Ylipää on Suomen valovoimaisimpiin taiteilijoihin kuuluva laulaja-näyttelijä, joka tunnetaan lukuisista musiikkiteatteri-, elokuva- ja tv-rooleistaan. Musiikin saralla hänet tunnetaan monipuolisena tulkitsijana, joka on kotonaan lavalla niin jazz-yhtyeiden, big bandien kuin sinfoniaorkesterienkin solistina.

Marzi Nyman syntyi vuonna 1979 Lohjalla. Musikaaliset vanhemmat laittoivat hänet pianotunneille 6-vuotiaana. Marzi opiskelikin klassista pianoa 10 vuotta, kunnes teini-iässä tajusi, että kitara on kaikkien soittimien kuningas, ja aloitti sen opiskelun intohimoisesti. Marzi Nyman aloitti opinnot Sibelius-Akatemian jazz-osastolla vuonna 1998. Tällä hetkellä opinnot jatkuvat keskittyen pääasiassa säveltämiseen. Erilaiset esiintymiset ja musiikin tekeminen ovat Marzille erityinen kiinnostuksen kohde. Hän on säveltänyt teoksia orkestereille, kamariyhtyeille, teatteriin ja elokuviin sekä soolomateriaalia itselleen. Ylipää & Ystävät-yhtyeen ohella Marzi on esiintynyt moninaisten yhtyeiden jakokoonpanojen kanssa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Marzi on nähty yhteistyössä muun muassa Steve Vain, Anne Sofie von Otterin, Lenny Pickettin, Tim Riesin (The Rolling Stones), Anu Komsin, Osmo Vänskän, Hannu Linnun, Igudesman & Joo (The League of Xtrordinary Musicians)-yhtyeen ja Pekka Kuusiston kanssa. Marzi Nyman on valittu vuonna 2003 Vuoden Pori Jazz-taiteilijaksi. Arvostetun Suomen Teosto-palkinnon hän voitti vuonna 2006. Uteliaisuus ja halu olla yhteydessä ihmisiin ovat asioita, jotka ohjaavat Marzi Nymania ja vievät häntä eteenpäin.