Valokuva (c) Suomen Palloliitto

Miesten Suomen Cupin finaali: FC Honka–Ilves

Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki
Olympiastadion

Jalkapallon Suomen Cup huipentuu jännittävään finaaliviikonloppuun Olympiastadionilla, jolloin miesten Suomen Cupin finaalissa ovat vastakkain FC Honka ja Ilves

Jalkapallon Suomen Cup huipentuu jännittävään finaaliviikonloppuun Olympiastadionilla, jolloin lauantaina miesten Suomen Cupin finaalissa ovat vastakkain FC Honka ja Ilves.

Finaalissa pelataan Antero Nymanin muistopalkinnosta, 50 000 €:n palkintopotista (toiseksi tulleelle 10 000 €) ja arvokkaasta europaikasta Konferenssiliigan 2. karsintakierrokselle ensi kesänä. Eurorahoineen voidaan puhua noin 400 000-500 000 €:n ottelusta.

FC Honka pelaa Suomen Cupin finaalissa ensi kerran sitten vuoden 2012, jolloin se kaatoi KuPS:n finaalissa 1-0. FC Hongan tämän vuoden matka cupin finaaliin on pitänyt sisällään kahden Veikkausliigassa pelaavan joukkueen kaatamisen (HJK & IFK Mariehamn), yhden Ykkösen joukkueen selättämisen (SalPa) sekä oman, Kakkosessa pelaavan, akatemiansa voittamisen.

Ilveksen matka Olympiastadionille on ollut FC Honkaa pidempi, sillä se aloitti kilpailun jo aiemmin. Toisaalta onnetar oli arvonnoissa tamperelaisille suotuisa. Välierässä Ilves pudotti AC Oulun ja sitä ennen se oli pudottanut VJS:n, KPV:n, KäPa:n, Nokian Palloseuran ja TPS:n.

Veikkausliigan sarjataulukon ja kahden keskinäisen ottelun perusteella espoolaiset lähtevät pienenä ennakkosuosikkina Olympiastadionille, mutta viime aikaisen vireen myötä myös Ilveksellä on kaikki saumat nostella historiansa neljännen kerran Suomen Cupin pystiä. Edellinen Suomen Cupin voitto tuli vuonna 2019 IFK Mariehamnia vastaan.

 

Olympiastadion

30.9.2023

16.00—18.00

Liput 7,50-25€, joukkuelippu 100€