Valokuva Designmuseo (c) Visuaalinen ilme Good Kombo, fontti Schick Toikka

Mitä jos? Toisenlaisia tulevaisuuksia

Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
Designmuseo

Mitä jos tulevaisuudessa ihmiset voivat kommunikoida lajienvälisesti, päättävät ottaa kaupungin haltuun, tai pystyvät mittaamaan tunteita?

Mitä jos tulevaisuudessa ihmiset voivat kommunikoida lajienvälisesti, päättävät ottaa kaupungin haltuun, tai pystyvät mittaamaan tunteita?

Designmuseon syksyn gallerianäyttely kutsuu vaihtoehtoisten tulevaisuuksien äärelle. Näyttely pohjautuu tulevaisuustalo Sitran Heikot signaalit -selvitykseen, jossa on tunnistettu ja tulkittu tulevaisuuden yllättäviä ilmiöitä sekä niiden mahdollisia vaikutuksia elämäämme.

Näyttelyssä nähdään seitsemän luovan alan tekijän tulkinta toisenlaisista tulevaisuuksista. Teokset toimivat lähtöpisteinä erilaisten maailmojen kuvittelulle ja olemassa olevien oletusten haastamiselle. Mukana ovat graafinen suunnittelija ja taiteilija Kiia Beilinson, suunnittelija Pasi Kärkkäinen-Tunkelo, videotaitelija Irene Suosalo, kuvanveistäjä ja mediataitelija Pekko Vasantola, taideteollinen muotoilija Dario Vidal sekä Femma Planningin perustajat suunnittelumaantieteilijä Efe Ogbeide ja kaupunkimaantieteilijä Milla Kallio. Näyttelyn teokset käsittelevät tulevaisuutta kuuden eri teeman kautta: töissä, kotona, luonnossa, kaupungilla, päättämässä ja metaversumissa.

Mitä jos? Toisenlaisia tulevaisuuksia on osa neljättä kertaa toteutuvaa Design Club Open Call -näyttelysarjaa, jonka puitteissa etsitään vaikuttavia sisältöjä ja tarjotaan yrityksille mahdollisuus olla tukemassa uusia luovia avauksia. Vuoden 2022 näyttelyhaun teemana oli uusi tieto, ja Sitran ehdotus valikoitui voittajaksi lähes 40 hakemuksen joukosta. Design Club on Designmuseon yritysverkosto, jonka jäsenet ovat kiinnostuneet kehittämään liiketoimintaansa muotoilun avulla.
 

Designmuseo, Galleria

9.9.2022-12.3.2023

Ti klo 11-20, ke-su klo 11-18

Sisäänpääsy 6-15€, alle 18-v. vapaa pääsy