Muuan Mies | Asa & DJ Polarsoul | Pambikallio – SoS – Sounds of Stoa

Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Stoa

Tapahtuman on kuratoinut Itä-Helsingissä vaikuttava kulttuurin sekatyöläinen, muusikko Arwi Lind. Hän myös pyörittää tänä vuonna 20 vuotta täyttävää Helmi Levyt -levy-yhtiötä.

Tapahtuman on kuratoinut Itä-Helsingissä vaikuttava kulttuurin sekatyöläinen, muusikko Arwi Lind. Hän myös pyörittää tänä vuonna 20 vuotta täyttävää Helmi Levyt -levy-yhtiötä.

Stoan aulassa levymarkkinat & DJ Fresh Ana. Esiintymässä Muuan Mies, Asa & DJ Polarsoul ja Pambikallio. Vapaa pääsy!

Klo 16 Muuan Mies
Klo 17.30 ASA & DJ Polarsoul
Klo 19 Pambikallio

Sounds of Stoa on kolme kertaa syksyn 2023 aikana järjestettävä tapahtuma, joka täyttää kulttuurikeskus Stoan livemusiikilla ja muulla ohjelmalla.

Klo 16 | Muuan Mies
Muuan Mies on Jyväskylässä vuosituhannen vaihteessa perustettu saunavihdan tuoksuista suomisoundia, folkia, rockia ja iskelmää yhdistelevä mainio rytmiorkesteri.

Muuan miehen laulut kirjoittaa solisti Ismo Puhakka, joka on myös betonitehtaalla työskennellyt filosofian tohtori, lastenkirjailija ja zeniläisyyden harjoittaja. Koskettimia soittaa mm. omasta Risto-yhtyeestään tunnettu Risto Ylihärsilä, rumpalina Helmi Levyt -yhteyksistä tuttu Arwi Lind, basistina tuhdit reggaejuuret kasvattanut Mikko Leinonen sekä kitaristina nuori neropatti Lauri Sintonen.

Viimeisin ja järjestyksessään kuudes Muuan Mies -albumi Pari paskaa biisiä ilmestyi keväällä 2022. Muuan Miehen ilosta sykkivä musiikki valloittaa sydämiä vauvasta vaariin, muotivirtauksista piittaamatta. Stoan keikalle ovat tervetulleita lapsetkin!

Klo 17.30 | Asa & DJ Polarsoul
Me rakennamme identiteettimme ja tulemme osaksi ympäröivää kulttuuria kielen kautta. Tätä todellisuutta me myös dokumentoimme kielellä. Kieli tarjoaa meille työkalut oman maailman rakentamiseen. Sen Asa on tehnyt.

Aliaksella Avain uransa aloittaneella Matti Salolla oli aina oma painovoimansa, joka ohjasi omalle polulle. Klassikoksi muodostunut debyytti ”Punainen tiili” toi sosiaalista realismia ja poliittista paatosta Rähinän ulosantiin, mutta varsinainen läpimurto oman äänen, oman kielen ja oman maailman, löytymiseen oli Asa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Asa on julkaissut ja esittänyt musiikkia ahkerasti, psykedeliasta vahvasti ammentavasta ja tee se itse -henkisestä Foetida-sarjasta perinteisemmällä hiphop-estetiikalla operoiviin levyihin, kuten Love ja Jou jou, sekä DJ-vetoisista keikoista Asa Bäänd II -kokoonpanon konsertteihin.

Vuonna 2023 Asa on taiteilijana itsenäinen sekä esteettisesti että oman levy-yhtiönsä ansiosta.

Klo 19 | Pambikallio
Pambikallio on hurmannut suomenkielisellä psykedeliapopillaan heti ensijulkaisuistaan lähtien. Yhtye singahti indietaivaalle vuonna 2022 ja on rönsynnyt Pauliina Koivusaaren ja Lauri Kallion muodostamasta duosta viisihenkiseksi säkenöiväksi liveyhtyeeksi.

Pambikallion utuisen ja kimaltelevan kaikuisan dreampop-rangan ympärille on kasvanut duon käsissä ilahduttavan svengaavat, määrätietoisesti surisevat ja psykedeelisen taianomaiset raajat. Lopputulos on universaalin suvereeni. Kaikki yksityiskohdat ovat loppuun asti mietittyjä ja sen huomaa löytäessään yhtyeen musiikista toistuvasti jotain uutta.

Yhtyeen toinen albumi, Parc de Pambi julkaistaan lokakuussa 2023 Helmi Levyjen toimesta. Parc de Pambi -albumi kasvattaa yhtyeen musiikkia soinnillisesti aiempaa suuremmaksi ja dramaattisemmaksi. Levyn tyylilaji ja viittaukset poukkoilevat vinhasti paikasta toiseen; tunnelma polveilee dramaattisen pompöösistä eteeriseen ajelehdintaan ja lapsellisesta riehakkuudesta toismaalliseen hurmokseen.

Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa maaliskuussa 2022. Pambikallio -albumi sai innostuneen vastaanoton niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Yhtye on nostettu mm. YleX Läpimurto 2022 -listaukseen ja ollut ehdolla niin Indie Awardseissa kuin Femma-gaalassakin vuonna 2022.

Duona aloittanut yhtye kasvaa keikoille viisihenkiseksi bändiksi Teemu Vänskän (koskettimet), Io Petterssonin (basso) ja Teemu Mustosen (rummut) täydentämänä. Tervetuloa tutkimusmatkalle Pambin puistoon!

Ravintola Skutta palvelee tapahtuman ajan.
Tapahtuma on ikärajaton.
Vapaa pääsy.