Valokuva Salla Keskinen

Mysteerio Animus – Tanssiesitys mystiikkaan taipuvaisesta ihmiseläimestä

Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
Maunula-talo

Helsingin ensi-ilta | Mysteerio Animus on tanssitaiteilija Elina Hauta-ahon ja muusikko Eero Savelan toinen yhteistyöteos.

Mysteerio Animus -esitys tunnustelee ihmistä eläimenä, jolla on taipumus herkistyä henkisiin kokemuksiin ja jolle ominaista on mielikuvittelun kyky. Mysteerio Animus -teoksen Turun ensi-ilta ja esitykset olivat syksyllä 2022 Barker-teatterilla.

Mysteerio Animus -teos on liikkeen, äänen ja videoprojisoinnin kudelma.  Esitys tunnustelee ihmistä eläimenä, jolla on taipumus herkistyä henkisiin kokemuksiin ja jolle ominaista on mielikuvittelun kyky. Mysteerio Animus -teos kurkottaa kohti tuntematonta meissä ja maailmankaikkeudessa. Teoksessa tuntematon avautuu mielikuvittelun kautta kohden tajunnavirtamaista omalakista tilaa, jossa henkilökohtainen laajentuu universumin kokoiseksi mysteeriksi.

Työryhmä tutki teosta tehdessään ihmisen henkisiä maailmankatsomuksia kautta aikain, myyttisiä voimahahmoja, surrealismia, esoteriaa ja omia kokemuksiaan suhteessa aiheeseen. Teoksen työstöprosessissa inspiraation lähteenä toimi laaja kattaus aihetta käsittelevää tieteellistä ja fiktiivistä kirjallisuutta, artikkeleita ja kuvataidetta. Teos vaikuttui niistä kehollista, tilallista, äänellistä mielikuvitteluaan seuraillen.

Sisältöhuomio: Teoksessa käytettävä videomateriaali sisältää alastomuutta.

Helsingin ensi-ilta pe 10.11. klo 19. Muut esitykset la 11.11. klo 19, su 12.11. klo 15. 

Liput: 17/12 €. Jokaiseen esitykseen on varattu pieni määrä Pay what you can -lippuja (4 kpl/esitys), joita saa ostettua ovelta.

 

Koreografia, esiintyminen, musiikki, tanssi, tilasuunnittelu:
Elina Hauta-aho ja Eero Savela

Video- ja valosuunnittelu:
Elina Hauta-aho ja Eero Savela

Koreografinen konsultointi, dramaturginen apu:
Jouni Järvenpää

Puku- ja tilasuunnittelu:
Susanna Suurla

Tekniikan ajo esityksissä ja tekninen rakennusapu:
Jouni Tauriainen

Residenssijakso: Routa Company

Teosta ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, SKR:n Uudenmaan rahasto ja Samuel Huberin säätiö 
 

Kesto n. 70 min, ei väliaikaa