Valokuva Greta Tuotanto / SA-kuva

Näkemiin, Viipuri!

Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki
Karjalatalo

Talvisodan aikana viipurilaisille tarjottiin mahdollisuutta jättää rakkaat aarteensa kotiin, josta viranomaiset huolehtisivat ne omistajien perässä

Talvisodan aikana viipurilaisille tarjottiin mahdollisuutta jättää rakkaat aarteensa kotiin, josta viranomaiset huolehtisivat ne omistajien perässä evakkopaikkakunnille. Millaisissa tunnelmissa viipurilaiset käänsivät selkänsä laulavan Karjalan pääkaupungille? 

Heidän tarinansa paljastuvat ja samalla paljastavat Viipurin heleät valot ja syvät varjot. Tarina on ajankohtaisempi kuin koskaan toisen maailmansodan jälkeen, kun sota taas riehuu Euroopassa.

Todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin perustuva musiikkidraama kertoo unohdetun, koskettavan tarinan sanoin ja sävelin, huumoria unohtamatta. Näytelmän tekstin on kirjoittanut kirjailija, taidehistorioitsija Anna Kortelainen, dramatisoinut ja ohjannut Reetta Ristimäki. Musiikki on koottu aikakauden iskusävelmistä ja uusista lauluista, jotka on säveltänyt Seppo Äikäs. Näyttämöllä nähdään hänen lisäkseen karjalaistaustaiset näyttelevät laulajat Niina Ahola, Ilkka Hämäläinen ja Marika Hölttä. Esityksen tuottaa Greta Tuotanto.

Ennen esitystä toimittaja Tiina-Maija Lehtonen johdattelee katsojat viipurilaisiin tunnelmiin.

 

Karjalatalo, juhlasali

17.-18.5.2023 klo 14

Liput 25/29€ Tiketistä, kesto 2 h, sis. väliajan

Esitetään suomeksi