Valokuva Emmanuel Rios ja Susanna Hannus

Näyttely: GuiDance of Butterflies

Hammarskjöldintie 1 A, 00250 Helsinki
Talvipuutarha

Perhosmaalauksista, valokuvamaalauksista ja valokuvista koostuva näyttely. Teokset tutkivat "planeetan tuntua", luonnon monimuotoisuutta ja ekosomatiikkaa.

Talvipuutarhassa esillä oleva näyttely on syntynyt osana suomalais-meksikolaisen pariskunnan taiteellista tutkimusta perhosten kanssa ja perhosten johdattelemana. 

Taiteilijat Susanna Hannus ja Emmanuel Rios luonnehtivat näyttelyään seuraavasti: 

“ Olemme tutkineet taiteellisesti elävän ja tunteellisen yhteyden syntymistä planeettamme monimuotoiseen luontoon planeettamme eri puolilla. Toisin sanoen olemme olleet etsimässä ”planeetan tuntua" perhosten johdattelemana Meksikossa, Espanjassa ja Suomessa. Näyttely on huomion ja rakkauden osoitus monimuotoiselle luonnolle, jonka symboleina teoksissa seikkailevat perhoset näemme! Perhosten johdattelemana teokset kutsuvat arvostamaan monilajista luontoa ja herkistymään sen äärelle. 

Näyttelyn maalauksissa tulevat yhteen Pohjoisen ja Etelän, Suomen, Meksikon ja Espanjan värit. Niissä ovat läsnä lapset planeettamme eri puolilta. Olemme kiinnostuneita myös luontopedagogiikasta, työstä lasten ja nuorten kanssa planeettamme eri puolilla. Maalauksissa on läsnä myös Amerikan alkuperäiskansojen kasvot, sillä haluamme kiinnittää huomiota perinteisten ja paikallisten ekologisten tietomuotojen huomioimiseen ja merkitykseen luonnon monimuotoisuutta säilyttämään pyrkivässä työssä." 

Susanna Hannus on kasvatustieteiden tohtori, itsenäinen taiteilija ja pedagogi. Emmanuel Rios on vuoriopas, itsenäinen taiteilija ja artesaani. 

Näyttely on avoinna Talvipuutarhan aukioloaikoina;  ma-to 10-16, la-su 10-16, pe suljettu 

Vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!