Valokuva Tenho Restobar (c) Eeva Vekki

Naistenpäivän Päiväkirjaklubi

Helsinginkatu 15, 00500 Helsinki
Tenho Restobar

Jokainen on ollut nuorena nolo. Kaikkein noloimmat eivät koskaan voi unohtaa nolouttaan, sillä he kirjoittivat päiväkirjaa

Jokainen on ollut nuorena nolo. Kaikkein noloimmat eivät koskaan voi unohtaa nolouttaan, sillä he kirjoittivat päiväkirjaa, eivätkä tajunneet hävittää sitä ennen kuin sille kertyi tunnearvoa.

Päiväkirjaklubilla nämä nyt jo aikuisiksi varttuneet itsetietoiset murheenkryynit jakavat nolot kirjoituksensa yleisölle. Merkinnät ensirakkauksista, vanhemmista ja nuoruuden ahdistuksista ovat paitsi liikuttavia ja traagisia myös käsittämättömän hauskoja, kun ne kuulee entisen nuoren lukemana.

Päiväkirjaklubi on myötähäpeää, naurua ja ennen kaikkea tunnistettavia tunteita siltä ajalta, kun kuvitteli, että on ajatuksien kanssa täysin yksin - mutta kyllä kaikki olivat siellä. Klubilla luetaan paitsi päiväkirjamerkintöjä myös rakkauskirjeitä ja kouluaineita. Mitä nolompaa, sen parempaa. Samaistuminen ja yhteenkuuluvuuden tunne on parhaimmillaan noussut hurmokseksi näillä klubeilla.

Klubia pyörittää kaksi koomikkoa: Risto Koo Järvinen, joka on (valitettavasti) kirjoittanut päiväkirjoja koko ikänsä ja Eeva Vekki, jota hävettää joka kerta nousta lavalle omien päiväkirjojensa kanssa ja nyt he molemmat saapuvat Tenhon Naistenpäivän Päiväkirjaklubille. 

Mukana on myös muita lukijoita.

 

Tenho Restobar

8.3.2023 klo 19-21

Vapaa pääsy