Neiti Blomcreutzin talokierros Ehrensvärd-museossa

Suomenlinna B 40, 00190 Helsinki
Ehrensvärd-museo

Tervetuloa aikatakalle 1700-luvulle Ehrensvärd-museoon! Museon historiallinen miljöö herää eloon kesän Neiti Blomcreutzin talokierroksilla.

Miksi kahvipannu on piilossa? Miten menuetin askellus menikään? Näihin kysymyksiin vastaukset tietää aatelisneiti Blomcreutz, viaporilainen valistusajalta. Neiti Blomcreutzin talokierroksilla linnapihalla sijaitseva vanha komendantintalo herää eloon ja kutsuu tutustumaan 1700-luvun tunnelmaan aidossa interiöörissä. Talokierroksella tutustutaan museoon ja samalla siihen millainen oli 1700-luvun aateliston koti. Lisäksi kuullaan tyylistä ja tavoista. Luvassa on myös ajan muotitanssin menuetin askelten tapailua ja viuhkakielen saloihin tutustumista. Sofia Ulrika Blomcreutz oli eversti Didrik Blomcreutzin tytär. Herra Blomcreutz toimi linnoitustöiden johtajana linnoituksen perustaja Augustin Ehrensvärdin poissa ollessa.

Saavu Suomenlinnaan, aisti historian havinaa kesäpäivässä ja tee piristävä aikahyppy 1700-luvulle Ehrensvärd-museossa Neiti Blomcreutzin talokierroksella. Kierroksia järjestetään 1.7.-29.7.2024 maanantaisin kello 12 ja 14. Kesto noin 30 min.

Ehrensvärd-museo sijaitsee linnoituksen alkuperäisellä keskusaukiolla Komendantintalossa. Rakennuksen ensimmäisenä isäntänä toimi Viaporin perustaja, komendantti Augustin Ehrensvärd. Komendantintalo on hyvä esimerkki siitä, kuinka Viaporissa asuintilat ja puolustusrakennelmat usein yhdistyivät saman katon alla. Ehrensvärd-museon kaunis rokokoointeriööri kertoo, miten aatelisto asui 1700-luvulla. Näytteillä on muotokuvia, tyylihuonekaluja ja laivojen pienoismalleja.

Ehrensvärd-museo

1.7.-29.7.2024 
Maanantaisin kello 12 ja 14

Hinta: Ohjelmaan voi osallistua museon sisäänpääsymaksulla, 3 / 6 €.

Helsinki-kortilla ja Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

Tiedustelut: Ehrensvärd-seura 09 68999850

Lisätietoja museosta: 
https://suomenlinnatours.com/tekemista-suomenlinnassa/ehrensvard-museo/