Neliö / Kuutio – Muotoja, värejä ja liikettä Annantalon galleriassa

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Annantalo

Onko neliö liian jäykkä tai kuutio liian kulmikas? Mitä jos ne laittaisi liikkeeseen? Annantalon syksyn näyttely esittää ja samalla ei-esitä – se avaa oven abstraktin maailmaan!

Onko neliö liian jäykkä tai kuutio liian kulmikas? Mitä jos ne laittaisi liikkeeseen? Annantalon syksyn näyttely esittää ja samalla ei-esitä – se avaa oven abstraktin maailmaan!

Millaista jälkeä syntyy, jos piirtäessä käyttää koko kehon liikettä hyväkseen - kuinka isoja neliöitä tai ympyröitä silloin voi tehdä?

Annantalon galleriassa kolmiulotteinen kuutio kohtaa kaksiulotteisen neliön ja liike sekä tanssi johdattelevat kohti piirustusta ja maalaamista!

Tila liikkeelle ja tila kuvalle

Näyttely jakautuu alakerrassa kahteen huoneeseen: etugalleriassa voit liikkua tai tanssia ja takagalleriassa tehdään kuvia! Molemmissa pääset pohtimaan abstraktin – eli ei-esittävän – tekemistä ja merkityksiä. Molemmissa gallerioissa on myös lupa olla, leikkiä, piilotella, tanssia, kokeilla ja havaita!

Etugalleriassa suuret muodot inspiroivat liikkeeseen. Värit, valot ja äänet luovat tunnelmaa, ja tila on kuin näyttämö, jolla saat vapaasti liikkua. Tilassa esitetään animaatioina neljä tehtävää, joita voit itse kokeilla tehdä. Tehtävät löytyvät näytöiltä tilan seiniltä.

Takagalleria on ateljee, taiteilijan työtila. Jos keksit etugalleriassa liikkeen, täällä voit vaikka piirtää sen! Voit piirtää tilassa olevilla välineillä, löydät tilasta myös lisää ohjeita. Ajoittain Annantalon omat oppilaat työskentelevät takagalleriassa.

Molemmissa gallerioissa on aina avoimet ovet - voit vapaasti olla tilassa, tehdä tehtäviä tai seurata siellä tapahtuvaa työskentelyä.

Ei-esittävyys lukukauden teemana

Annantalon lukukausi 2022–23 syventyy antaumuksella abstraktiin. Abstrakti näyttäytyy vahvasti opetuksessa, esityksissä ja yleisölle avoimissa työpajoissa. Teema rönsyilee väreistä ja muodoista myös materiaaleihin. Yhtenä materiaalina mukana on lasi ja sen monet olomuodot, joihin pääsee tutustumaan Annantalon toisessa kerroksessa.

Näyttelyssä tapahtuu

Syksyn aikana Neliö / Kuutio -näyttelyssä järjestetään myös avoimia työpajoja ja muuta ohjelmaa näyttelyyn liittyen.

19.10. Maalausbileet - näyttelyn tapahtumalliset avajaiset
20.-29.10. Väriä Pasilaan! - leikittävä installaatio 2. kerroksen galleriassa
23.10. Hällä väriä - taideneuvolan työpajapäivä
11.11. Kaikki lasista -näyttelyn avajaiset toisessa kerroksessa. Suomen lasimuseon kanssa yhteistyönä tehty näyttely sukeltaa abstraktiin materiaaliin: lasiin
27.11. Autismisäätiön ja Autismiliiton perhepäivä - tapahtuma on suunnattu autismin kirjon lapsille ja vaatii ennakkoilmoittautumisen. Lisätietoja Autismiyhdistys PAUT ry (www.paut.fi)
9.12. Annanpäivän bileet - Ohjelmassa mm. Abstrakti disko ja Valotalo-teoksen julkistus
10.12.–23.1. Valotalo - “köyhänmiehen lasimaalauksia”, yhteisöllinen teos Annantalon julkisivun ikkunoissa
13.–17.12. Tanssia Neliö / Kuutiossa – Pauliina Aladin ja sateenkaareva työryhmä valtaavat gallerian ja työskentelevät ovin
27.1.-4.2. Miksi Mix – esitys abstraktista liikkeestä ja sen monenlaisista tulkinnoista (4+ vuotiaille) Ensi-ilta: pe 27.1. klo 18.00, muut esitykset: la 28.1. klo 14.00 , to 2.2. klo 18.00, la 4.2. klo 14.00

Lisätietoa ja tarkemmat tiedot tapahtumista Annantalon nettisivuilta.

Kaikenikäisille
Kielet: suomi, englanti, ruotsi
Paikka: alakerran galleriat