Valokuva Forum Box (c) Leonor Ruiz Dubrovin

Nomadic Seeds / Bolthole / Voyage Out

Ruoholahdenranta 3 a, 00180 Helsinki
Forum Box

Pekka Niskanen & Mohamed Sleiman Labat: Nomadic Seeds // Leonor Ruiz Dubrovin: Bolthole // Jenni Haili: Voyage Out

Pekka Niskanen & Mohamed Sleiman Labat: Nomadic Seeds // Leonor Ruiz Dubrovin: Bolthole // Jenni Haili: Voyage Out

 

Pekka Niskanen & Mohamed Sleiman Labat – Nomadic Seeds

Pekka Niskanen ja Mohamed Sleiman Labat nostavat esiin taiteellisen tutkimuksen projektissaan fosfaatin monikerroksisen tarinan Itämeren alueella sekä Saharan pakolaisleireillä Hamadan autiomaassa. Projekti käsittelee fosfaattia ja sen vaikutuksia kahdessa hyvin erilaisessa ympäristössä.

Leonor Ruiz Dubrovin – Bolthole

Bolthole-sarja kuvaa erilaisia muotokuvia ja ruumiillistumia, joissa tutkitaan sisäisiä ristiriitoja ja halua rakentaa itsensä uudelleen. Näyttely kuvastaa Ruiz Dubrovinin pohdintoja minuuden rakentamisesta ja eri tavoista, joilla ihmisten identiteetit muotoutuvat ja niitä rajoitetaan tai vahvistetaan ihmissuhteissa.
Kokonaisuutena teokset muodostavat eräänlaisen kuvitteellisen sosiaalisen ympäristön, jossa eri roolit ja idealisoidut identiteetit ovat suhteessa toisiinsa ja niistä muodostuu kertomus, joka nousee todellisuuden yläpuolelle ja alkaa kuvata irrationaalista ja unenomaista olemassaoloa.

Jenni Haili – Voyage Out

Jenni Hailin valokuvainstallaation Voyage Out lähtökohtana toimivat hänen isoisotätinstä Fannyn ja isotätinsä Signen emigroitumismatkat Amerikkaan. Installaation muodostamilla aikajanoilla Hailin kuvaamien maisemavalokuvien rinnalle lomittuvat kuvat eri lähteistä: arkistoista, verkosta, kirjoista sekä tekoälyohjelmien luomat kuvat. Teoksen kuvat on vedostettu historiallisella märkälevyambrotypia-menetelmällä.


Forum Box

10.3.-2.4.2023

Ti-su klo 12-17

Vapaa pääsy