Valokuva Jenny Nordberg: Candle Holder_Hand Force (2014). Designmuseo (c) Andreas Kurtsson

Nopeaa muotoilua Jenny Nordbergin tapaan

Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
Designmuseo

Designpaja perheille: Nopeaa muotoilua Jenny Nordbergin tapaan

Designpaja perheille: Nopeaa muotoilua Jenny Nordbergin tapaan

Mistä esineet tulevat? Kuka niitä valmistaa? Missä ne on valmistettu? Useat tutut tavarat valmistetaan suurina kappalemäärinä tehtaissa. Muotoilija Jenny Nordberg on pohtinut työssään erilaisten tuotteiden valmistusta. Hän on halunnut kokeilla, voisiko teollista tuotantoa jäljitellä itse työhuoneella. Onko mahdollista tehdä esineitä käsin todella nopeasti?

Työpaja perustuu Jenny Nordbergin projektiin, joka on ollut käynnissä vuodesta 2014. Siinä käytetyille menetelmille on yhteistä, että jokainen tuotantovaihe kestää 3-5 sekuntia. Muotoilijan työstä inspiroituneena tartutaan pikaprosessiin, jossa työskennellään savella – todella nopeasti.

Huomioithan, että tässä työpajassa ei valmistu lopputuotteita, vaan ajatus on ottaa tekemisen avulla selvää siitä, miten erilaisia esineitä valmistetaan. Itse tekeminen ja esineiden syntyyn liittyviin vaiheisiin tutustuminen ovat tällä kertaa lopputulosta tärkeämpiä.

 Designpajat perheille innostavat ja opastavat lapsia ja heidän aikuisiaan tekemään ja kokemaan muotoilua yhdessä. Pajat antavat ideoita oman ympäristön havainnointiin ja omaan luovaan työskentelyyn muotoilun äärellä.    

 

Designmuseo

21.10.2023 

13.00-15.00  

Osallistuminen museolipulla 6-15€, alle 18-v. vapaa pääsy

 Työpaja toteutuu non stop-periaatteella, max  20 osallistujaa kerralla. 

Työpajakielenä on suomi ja englanti. Työpaja on tarkoitettu kaikille, eikä se vaadi erityisosaamista. Suositellaan yli 6 -vuotiaille, alle 10-vuotiaat vain aikuisen seurassa.