Nuorten Saarigalleria

VARTIOSAARI (kaup.osa) 31, Helsinki
VARTIOSAARI (kaup.osa) 31, Helsinki

Nuorten Saarigalleria on helsinkiläisten oma paikka Vartiosaaressa. Saari on jokaiselle helsinkiläiselle arvokas tuulahdus monimuotoisena säilynyttä luontoa.

Nuorten Saarigalleria avaa taas ovensa kesäksi Vartiosaaressa. Tänäkin vuonna Helsingin nuorisopalvelut yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa järjestää nuorille maksuttomia luontoelämys-, taide-, puutyö-, kivi- ja korupajoja. Nuoret saavat luomansa teokset heti esille Saarigallerian latonäyttelyyn. Näyttelyn rakennetaan yhdessä nuorten kanssa.

Vuonna 2023 Saarigalleriassa panostetaan myös seikkailu- ja retkeilytoimintaan, jotka tarjoavat nuorille uusia elämyksiä esimerkiksi melonnan tai vaikka kiipeilyn avulla.

Luonnonkauniissa ympäristössä nuoret pääsevät edellä mainittujen toimintojen lisäksi viljelemään, hoitamaan eläimiä ja luontohetkeilemään. Upean saarimaiseman ohella työskentelytiloina ovat hammaslääkäri Ernst Waseniuksen huvilan pihapiiriin yli sata vuotta sitten rakennetut talli ja lato. Saarigallerian yhteydessä palvelee myös Nuorten Ekokahvila, joka hyödyntää tuotteissaan Saarigallerian kasvimaan satoa sekä ekologisia tuotteita. Työpajat 12-25-vuotiaille 12.6.-21.7. tiistaista perjantaihin kello 13.00-17.00.Nuorten Ekokahvila kaikille saaressa vieraileville 12.6.-21.7. tiistaista perjantaihin kello 12.00-17.30. Vain Mobilepay tai korttimaksu! Huom! Avajaispäivä (12.6. helsinkipäivä) on poikkeuksellisesti maanantai. Lisätietoja aukioloajoista, työpajojen sisällöistä ja saareen kulkemisesta: https://nuorten.hel.fi/tekemista-ja-paikkoja/nuorten-saarigalleria/ sekä Instagramissa @saarigalleria.