OAF X Mad House Helsinki: Fri Nilas Lindell

Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki
Tekstin talo

Tanssija Fri Nilas Lindell & työryhmän Tutkimusasema Nunatak installaatiossa katsoja pääsee tutkimaan tilan käsitettä.

Tanssija Fri Nilas Lindell & työryhmän Tutkimusasema Nunatak installaatiossa katsoja pääsee tutkimaan tilan käsitettä.

Fri Nilas Lindell on suomenruotsalainen tanssija Helsingistä, jolla on vahva tausta myös sirkuksessa. Hän haluaa edesauttaa työllään tanssin inklusiivisuutta ja kaikkien mahdollisuutta saada sekä kokea, että tehdä tanssia. Lindellin teoksia on esitetty aiemmin mm. Kulttuurikeskus Caisassa, ja hän on ollut mukana Janina Rajakangas Projektin teoksessa Tanssija neurokirjon kokemusasiantuntijana.

Fri Nilas Lindell tuo Outsider Art Festivalille kokemuksellisen ja osallistavan installaation Tutkimusasema Nunatak. Teos pohjautuu Lindellin tanssisooloon ”Nunatak – Liikkeellinen Runo Tiloista” (2022). Inuiittikielistä peräisin oleva sana ’nunatak’ tarkoittaa jäätiköstä esiin työntyvää kivikkoharjannetta tai vuorenhuippua. 

Nunatak on kuin saari jäätyneessä valtameressä, eristynyt mutta myös paikka missä on mahdollista elää. Tila missä on omanlainen eläimistö ja kasvisto. Turvasatama, missä voi hengittää ja mistä voi lähteä tutkimaan ympäröivää maailmaa. 

Installaatiossa katsoja pääsee tutkimaan tilan käsitettä: miten tilat syntyvät, millaisia tiloja voimme itse luoda, miten voimme vaikuttaa tilan luomiseen, millaisissa tiloissa on hyvä olla, kuinka tilat voivat laajentaa normeja? 

 

Tekstin talo

17.8.2024

Ovet 16.30, showtime 17.00-18.00

Liput 5-7,50€ Tiketistä