OAF X Mad House Helsinki: Harold Hejazi

Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki
Tekstin talo

Harold Hejazin osallistava videopeliesitys Adventures of Harriharri – Episode III, joka kertoo virtuaalisessa Helsingissä elävän Harriharrin elämästä.

Harold Hejazin osallistava videopeliesitys Adventures of Harriharri – Episode III, joka kertoo virtuaalisessa Helsingissä elävän Harriharrin elämästä.

Harold Hejazi, joka tunnetaan myös nimellä Harri, on kanadalainen taiteilija ja pelisuunnittelija, joka asuu nykyisin Helsingissä. Viime vuosina hän on tutkinut videopelejä teatterin välineenä ja sitä miten teatteri voisi olla “pelattava” taidemuoto. Hejazin esityksessä tarkastellaan rotuun, syrjäytymiseen ja nykypäivän monikulttuurisuuteen liittyviä kysymyksiä Suomessa.

Harriharri on uusi tulokas, joka saapuu paikalle toiveikkaana, että hänet toivotetaan tervetulleeksi paikalliseen kulttuuriin. Vilpittömistä ponnisteluistaan huolimatta hän kohtaa jatkuvia esteitä pyrkiessään integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Peli esitetään livenä interaktiivisen elokuvan muodossa ja sen kerronta etenee rapin ja laulun avulla. 

Jokainen esitys on ainutlaatuinen, sillä yleisö pelaa peliä yhdessä Hejazin kanssa ja heidän päätöksensä vaikuttavat kerrontaan. 

 

Tekstin talo, Parvisali, 6. krs

16.8.2024

Ovet 18.30, showtime 19.00-20.00

Liput 10-25€ Tiketistä

 

Esityksessä käsitellään rotuun ja maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä ja käytetään voimakasta kieltä. Esityksen visuaaliset elementit sisältävät vilkkuvia valoja ja värejä.