Obsessive Creative Desires

Sörnäisten rantatie 22 / Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki
Tiivistämö

Multimediateos Tiivistämön lämpiössä

Obsessive Creative Desires Anni Murtosaari Art, Jaron Räty, Tero Marttila
Tiivistämön lämpiössä Tammikuussa, avoinna tapahtumien aikana.

 

Obsessive Creative Desires on kolmen tapahtumakentällä häärivän tekijän multimediateos. Tiivistämön lämpiö on muunnettu somisteiden, videoinstallaatioiden sekä ledivalaisun avulla tilaksi joka kertoo tarinaa tekijöiden elämäntavasta. Kun on pakottava tarve luoda, jalostaa, oppia uutta. Jatkuvasti.

Jokainen tilasomistus saa muotonsa ja sielunsa sitä rakentaessa. Ensin valitaan materiaali ja tila, niihin pohjautuen syntyvät ideat. Suurin osa tilan elementeistä on valmistettu kierrätetyistä tai lahjoitetuista materiaaleista hyödyntäen perinteisen käsityön tekniikoita sekä uutta teknologiaa. Keikkavuosien varrella valmistetut elementit ovat modulaarisia, pieneen tilaan varastoitavia sekä uudelleen käytettäviä. Ne elävät eri keikkojen myötä omaa elämäänsä muovautuen ja kehittyen matkalla, välillä toisiinsa yhdistyen tai uuden osaksi purkautuen.


Anni Murtosaari Art, aiemmin myös Voeman Decotiimi nimellä tunnettu decottaja on tuottanut tilataidetta musiikkitapahtumien parissa vuodesta 2013 alkaen niin klubeilla kuin kaukaisimmissa metsissäkin. Taidetta on ollut esillä ympäri Suomea sekä Euroopassa.

Jaron “Jaroneko” Räty on monimediataiteilija ja tapahtumajärjestäjä, joka on työskennellyt sadoissa eri produktioissa jo yhdeksänkymmentäluvulta lähtien.

Tero "kampa" Marttila on harrasteleva valoteknikko joka päätti korona-sulkujen aikaan lähteä laajentamaan omaa sulautettujen järjestelmien ohjelmointi- sekä elektroniikka -osaamistaan ja rakentamaan itse omaa esitystekniikka-käyttöön soveltuvaa ohjattavaa LED-valaisinjärjestelmää.


Somisteet & videoteokset: Anni Murtosaari Art & Jaron Räty
@annimurtosaariart  @Jaroneko cybersolutions.fi/koristeet
LED valaisun tekninen toteutus & sovelluskehitys: Tero Marttila

Suuri kiitos Kauppakeskus Ruoholahdelle ja muille teoksessa käytettyjä materiaaleja lahjoittaneille tahoille.
 

Obsessive Creative Desires jatkuu LUX-viikon jälkeen Tiivistämön lämpiössä aina tammikuun lopulle saakka. Teokseen voi tällöin tutustua tapahtumien aikana (tapahtuman pääsymaksu).