Valokuva Cirko (c) Susanna Mukkala

Oh My Puppets! Nykynukketeatterifestivaali 2023

Kaasutehtaankatu 1/4, rakennus 8, 00540 Helsinki
Cirko - Uuden sirkuksen keskus

Oh My Puppets! Nykynukketeatterin minifestivaali 2023

Oh My Puppets! Nykynukketeatterin minifestivaali 2023

Nukketeatterikevään valopilkku, jo vuodesta 2017 lähtien järjestetty Oh My Puppets! on Suvilahdessa keväisin järjestettävä nykynukketeatterin minifestivaali.

Ohjelmistossa sanatonta, englanninkielistä sekä tekstivetoista nykynukketeatteria
Grus Grus Teatterin & Tehdas Teatterin yhteistuotanto Extra-neitsyt Evankeliumi on poliittinen esineteatteriesitys & välineellinen kertomus Palestiinan ensimmäisestä ja viimeisestä seksilelukaupasta.

Kuuma Ankanpoikanen: Ariadne – A Mess on multi-emotionaalis-surrealistinen nukketeatterisoolo, nuketuksen ja pienten (jopa vatsasta tulevien) äänien taidokas ylistyslaulu, joka kutoutuu identiteettisotkujen ja antiikin Ariadne -myytin villalankaiseen ytimeen. Esitys on englanninkielinen

Tehdas Teatterin Yksin ihminen tarjoilee Scifi-tunnelmia tulevaisuuden Turusta. Blade Runner ja Bertolt Brecht törmäävät nukketeatterin kanssa ja sinkoutuvat tulevaisuuden Turun ja vuoden 1989 Berliinin kautta Solmun lavalle! GPT3-kielitekoälyn kanssa dialogissa syntynyt Yksin ihminen räjäyttää järkäleet rakkaudella kappaleiksi. Savun keskeltä nousee upottava, realismista irronnut ja erittäin nukketeatterillinen pienoismaailma luojineen.

TeatteriQon Tea for Two on asuntovaununäyttämölle tehty leikkisä ja herkullisen ironinen, sanaton esineteatteriesitys, jossa tee on parasta tarjoilla viileänä. Tea for Two on pieni tarina naapuruksista jotka rakastavat kupillista kuumaa teetä – ilman toistensa seuraa. Maailmassa jossa luonnonkatastrofit seuraavat toisiaan, kohtalo sitoo heidät kuitenkin yhteen.

 

Cirko

19.-22.4.2023

Liput 15/25€Holvi Shopista, esitykset on suunnattu aikuisille