Valokuva Odessa Koskelo

Only Bones 1.2 KAIKULA & MASALIN: 365°

Metsäpurontie 4, 00630 Helsinki
Maunula-talo

Henna Kaikulan sooloesityksen aiheena ja inspiraation lähteenä on biologisen vanhemmuuden ensivuosi – erityisesti synnyttäneen henkilön kehokokemusnäkökulmasta.

Esitys perustuu haastatteluihin ja hyödyntää Hennan monipuolista taustaa esiintyvänä taiteilijana: notkeusakrobatiaa ja käsilläseisontaa, tanssi- ja teatteritaiteen keinoja sekä komiikkaa.

365° on Kaikulan yhteistyö helsinkiläisen äänisuunnittelija ja musiikkiartisti Janne Masalinin kanssa. Kaikulan ja Masalinin työskentelyä yhdistää halu tehdä esityksiä hilpeyden, koskettavuuden ja empatian välimaastoissa. Masalinin käsissä itku muuttuu musiikiksi, puhelut muistoiksi ja haitari soi!

Kaikula rohkaisee katsomoon myös sellaisia helsinkiläisiä, jotka eivät ole tottuneita esityskävijöitä. Aiheen empaattinen ja paikoin lempeän humoristinen käsittelytapa tekee esityksestä helposti avautuvan monenlaisille katsojille. Esitys on pääosin ei-kielellinen. Se sopii siis myös katsojille, jotka eivät ymmärrä suomea.

Esitysten jälkeen voi halutessaan osallistua kahvittelu- ja keskusteluhetkeen aiheesta ja esityksen herättämistä ajatuksista. Kahvitteluhetki on maksuton.

Kesto: noin 45 min
Ikäsuositus: +12v

Ohjaus ja esiintyminen: sirkustaiteilija Henna Kaikula
Äänisuunnittelu ja musiikki: Janne Masalin
Valaisu: Teemu Takala, Maunula-talo
Mentori: Katja Mustonen

Lämmin kiitos haastatteluista, kokemusten rohkeasta avaamisesta ja tuesta: Paula Laurila, Ulla Päivikkö, Ulla Raitio, Amandine Doat
Tuotanto: Kaikula
Osatuottajat: Piste kollektiivi ja Maunula-talo

Kuva: Odessa Koskelo

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastojaosto, Vanhan Kaivoksen Residenssi, Tanssin koulutus Riveria

Esitys on osa Only Bones -konseptia, joka on Thomas Moncktonin kehittämä kutsuperustainen esitysten sarja.
Konseptin teokset ovat itsenäisiä, mutta kaikissa teoksissa pyritään juhlimaan fyysisen työskentelyn mahdollisuuksilla ja minimioimaan mm. lavasteet, tarpeisto, puvustaminen sekä tilankäytölliset ja tekniset elementit.

MAKSUTON.
Varmista paikkasi ilmoittautumalla ennakkoon täällä: https://forms.gle/b7i8qSPKhQQp9CEw6