Valokuva (c) Mari Anthoni/Manoris

Opastettu kävelykierros Ruukinrannassa

Elfvikintie 4, 02600 Espoo
Villa Elfvikin luontotalo

Gallen-Kalleloiden, Vallgrenien ja Ruokarouvan jalanjäljissä Ruukinrannassa - Opastettu kävelykierros

Gallen-Kalleloiden, Vallgrenien ja Ruokarouvan jalanjäljissä Ruukinrannassa - Opastettu kävelykierros

Kävelykierroksella tutustutaan Mari Anthonin johdolla Ruukinrannan upeaan kulttuuriympäristöön ja kiehtovaan historiaan. Villa Elfvikistä Tarvaspäähän kulkevan reitin varrella nautitaan Laajalahden luonnonsuojelualueen merimaisemien rauhasta sekä kauniista vanhoista huviloista pihapiireineen. Tutuiksi tulevat alueella eläneiden värikkäiden taiteilijaperheiden sekä Linnunlaulun lepokodissa hermojaan hoitaneiden traagisten runoilijoiden tarinat. 

Kierros kulkee rakastetun kirjailijan Enni Mustosen huippusuosittujen Syrjästäkatsojan tarinoiden maisemissa ja nähdään, missä kirjailijan mukaan sijaitsi Ruokarouva Ida Erikssonin huvila, mistä kulki Kirstin ja Allin koulutie ja Viena Aaltosen huimapäisesti ylittämät kolmen tukin silta ja Tarvotien rakennustyömaa. 

Luonnollisesti kierroksella nähdään myös niin Ruokarouvan kuin Gallen-Kalleloidenkin iloisten naapureiden Viivi ja Ville Vallgrenin huvilan tontti sekä kuullaan heidän rakkauden sekä riemun täytteisestä elämästään. 

 

Villa Elfvikin luontotalo - Gallen-Kallelan museo Tarvaspää

8.10.2023 klo 12-14

Liput 10€ käteisellä tai MobilePaylla, ei ennakkoilmoittautumista

Ennen kierrosta voi tutustua omatoimisesti luontotalon sisätiloihin ja retken jälkeen Gallen-Kallelan museoon sekä sen Paluu Keniaan -näyttelyyn sekä nauttia Elfvikin ja Tarvaspään kahviloiden tarjonnasta.

Kierros on suomenkielinen