Ornan Braier: Räätälin taikaseikkailu – SAMPO Festivaali

Annankatu 30, 00100 Helsinki
Annantalo

Aivan tavallisena aamuna pieni räätäli saa viestin. Siinä lukee: ”Tehtävänäsi on ommella takki puoleen yöhön mennessä. Koolla ei ole väliä, mutta sen on sovittava täydellisesti…”

Aivan tavallisena aamuna pieni räätäli saa viestin. Siinä lukee: ”Tehtävänäsi on ommella takki puoleen yöhön mennessä. Koolla ei ole väliä, mutta sen on sovittava täydellisesti…”

Täsmälleen keskiyöllä räätäli saa tehtävänsä päätökseen, mutta… Minne ompelukone juoksee? Miksi saksilla on hame? Mikä sormustimesta on tullut? Tule mukaan räätälin taianomaiseen seikkailuun! Räätälin taideseikkailu on näytelmä, jossa on vain vähän sanoja ja jossa yhdistyvät nukketeatteri, esineteatteri, tekstiilit ja musiikki.

Kesto: 40 min
Ikäsuositus: 4+
Kieli: englanti (käännetään suomeksi)
Liput: 15 €
Lipunmyynti: Nukketeatteri Sampo
Varaukset ja tiedustelut: nukketeatterisampo.fi/esityskalenteri | p. 020 735 2235 | [email protected].

Adaptaatio, suunnittelu, musiikki ja manipulointi: Ornan Braier
Taiteellinen valvonta: Marit Benisrael
Vaate- ja tekstiilisuunnittelu: Vali Mintzi
Nukenrakennus: Sharon Silver-Merrett
Valosuunnittelu: Shahar Maron
Mekaaniset rakennelmat: Shaul Mograbi-Berger, Ornan Braier
Kuvat: Dor Kedmi

Ornan Braier on nukeillanäyttelijä, näyttelijä ja muusikko. Hän yhdistää esityksissään laajan valikoiman esittäviä taiteita ja on siten tullut tunnetuksi ainutlaatuisena ja omaperäisenä taiteilijana Israelissa ja ympäri maailmaa. Hänen näyttämökielensä perustuu voimakkaisiin visuaalisiin kuviin yhdistettynä omaleimaiseen musiikkiin, joten esitykset läpäisevät katsojan kaikki aistit. Hänen työnsä ovat voittaneet kansallisia ja kansainvälisiä palkintoja. Yhdessä Train Theatren kanssa tehty Tailor Made on kiertänyt ympäri maailmaa, ja se on voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Ornanin toinen esitys, Little Love Machine eli Pieni Lempilaite (2019) nähtiin vuoden 2023 SAMPO Festivaalilla.