Pää pilvissä

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Pää pilvissä -näyttely tuo pilvien valtakunnan maan päälle ja Malmitalon galleriaan.

Pää pilvissä -näyttely tuo pilvien valtakunnan maan päälle ja Malmitalon galleriaan.

Näyttelystä löytyy tietoa pilvistä, surrealistisia kolmiulotteisia pilviä, valokuvia pilvistä, pilvimaalauksia, teatterinukkeja ja varjokuvia. Näyttelyssä on myös pilvi, Taivaan mummo, jonka sisään voi ryömiä ja pilviä, joita voi pitää sylissä ja halata.

Jos pilvillä olisi ääni, millainen se olisi? Näyttelyn musiikissa soivat sumutorven matalat mörinät, cumuluspilvien kesäiset sävelet, tasaisen harmaan verhopilven melankolia sekä ukkospilven hitaasti laantuva jyrinä ja iltataivaan valot kantavan palleropilven rauha. Kuuletko sinä, mihin pilveen mikäkin kappale liittyy?

Voimme oppia paljon pilvistä: Miten pilvet syntyvät? Mitä pilvet viestittävät? Voiko pilvistä ennustaa huomista säätä? Mitä sananlaskuja liittyy taivaankannen väreihin ja muotoihin. Näkyykö ilmakehän muutos pilvissä? Mitä elämä olisi ilman pilvenmuotoisia saasteita? Asummeko kenties pilvilinnoissa? Jokaisella näyttelyssä esiintyvällä pilvellä on oma herkullinen nimensä, kuten esimerkiksi untuvapilvi, palleropilvi, harsopilvi, hahtuvapilvi, utarepilvi ja jalaspilvi. Pää pilvissä -näyttelystä löytyy pilviin liittyviä satuja ja tarinoita sekä tutustumme myös kahteen pilvimaalariin Fanny Churbergiin sekä Rene Magritteen. Toivottavasti näyttely saa sinut tutkimaan pilviä uusin silmin ja ehkä sinusta tulee pilvibongari?

Näyttelyn oheistoimintana järjestetään opastuksia ja pakopelejä.

Työryhmä: Anne Lihavainen, Tiina Kolehmainen, Petter Korkman ja Tiina Mononen Video: Cecilia Lönnqvist Yhteistyökumppani: Meteorologi Nina Karusto / Ilmatieteenlaitos

Pilvibongarit: Malmitalon pakohuone
Pakopeli perheille/kouluryhmille (2–6 henk.) Samaan aikaan max. 2 ryhmää.

Pakohuonepelissä seuraatte tarinaa, ratkotte siihen liittyviä hauskoja pulmatehtäviä ja avaatte lukkoja. Pelissä riittää pähkittävää aikuisillekin. Kaiken keskiössä on yhteistyö!
Tämä pakohuone on rakennettu Pää pilvissä -taidenäyttelyn sisään.

"Olette saapuneet Pilvibongari-koulutukseen. Teillä on kuitenkin läpikäytävänä muutama oppitunti, ennen kuin voitte alkaa kutsua itseänne todellisiksi Pilvibongareiksi! Pääsettekö läpi loppukokeesta? Miksi edes olette joutuneet moiseen koulutukseen? Opettajananne toimii vanha, mutta herttainen Taivaan mummo, joka ei päästä teitä helpolla läpi…"

Peli pyörii osittain nettilomakkeella, eli otattehan mukaan oman mobiililaitteen, jossa on toimiva nettiyhteys ja riittävästi akkua.

Peliä pelataan oman perheen/ryhmän kanssa, eli ilmoittauduttehan peliin valmiina 2–6 henkilön ryhmänä.
HUOM! Saapukaa paikalle 10 min. ennen omaa peliaikaanne.
Ikäsuositus: +7v, alle 10-vuotiaat aikuisten seurassa.

Ilmoittautuminen pakopeleihin Kultuksessa:

https://www.kultus.fi/event/kultus:agc2k6v7au?text=malmital&returnPath=%2Fsearch

Peliajat:
La 11.3. klo 12–13
La 18.3. klo 13.10–14.10
ti 14.3. klo 17–18
Ti 14.3. klo 18.10–19.10
ti 21.3. klo 17–18
Ti 21.3. klo 18.10–19.10
la 25.3. klo 14.20–15.20
ti 28.3. klo 17–18
Ti 28.3. klo 18.10–19.10