Valokuva UMO Helsinki Jazz Orchestra (c) Ilkka Saastamoinen

Pähkinänsärkijä

Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki
Temppeliaukion kirkko

Pähkinänsärkijä – kertojana Anna Airola, musiikki UMO Helsinki Jazz Orchestra

Pähkinänsärkijä – kertojana Anna Airola, musiikki UMO Helsinki Jazz Orchestra

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa Duke Ellingtonin ja Billy Strayhornin jazzsovituksen Tšaikovskin Pähkinänsärkijä-jouluklassikosta. Rakastettu näyttelijä Anna Airola herättää tarinan eloon ja lukee musiikin rinnalla kulkevan E. T. A. Hoffmanin kirjoittaman sadun pähkinänsärkijän ja hiirikuninkaan jouluyön seikkailusta.

Kimaltelevia talvisia metsiä, lumottu marsipaanilinna, leluja jotka heräävät eloon… Pähkinänsärkijä on täynnä sadun lumoa ja jännittäviä käänteitä! Tšaikovskin baleteista tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin lukeutuvan Pähkinänsärkijän juoni perustuu E. T. A. Hoffmanin jouluiseen tarinaan. Baletti sai ensi-iltansa Pietarin Mariinski-teatterissa joulukuussa 1892. Duke Ellington ja Billy Strayhorn kirjoittivat ja levyttivät teoksesta omaperäisen jazzversionsa v. 1960. Jazzsovituksesta on viime vuosina muodostunut UMOn jouluperinne, jota nyt maustetaan sadunkerronnalla – ensimmäistä kertaa Suomessa!

 

Temppeliaukion kirkko

15.12.2023

Ovet klo 18.30, showtime klo 19.00-20.10, ei väliaikaa

Liput 15-32€ Ticketmasterista

Konsertti sopii koko perheelle, mutta etenkin pienimpien konserttikävijöiden kanssa suositellaan varautumaan koviin äänenvoimakkuuksiin