Päivi Raivio (RaivioBumann): Taipuva Tila – Vuotalon gallerian prosessinäyttely

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Ihmiset tekevät kaupungin. Taipuva Tila -projekti tutkii kaupunkitiloja ja niiden käyttöä yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Ihmiset tekevät kaupungin. Taipuva Tila -projekti tutkii kaupunkitiloja ja niiden käyttöä yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Näyttelyn keskiössä on pienoismalli Vuosaaren tulevan Kulttuurikorttelin kaupunkitiloista, jonka avulla havainnollistetaan tulevia rakennuksia ja julkisia tiloja. Pienoismalli toimii ideoiden, keskustelun ja yhteisen työskentelyn alustana: se muokkautuu ja täydentyy näyttelyn aikana vaiheittain erilaisilla kerrostumilla ja kollaaseilla.

Näyttelyprojektissa tutkitaan erityisesti sitä, mihin kaikkeen kaupunkitila taipuu ja millaisia hauskoja ja yllättäviäkin rinnakkaiselon ja toimintoja se voi parhaimmillaan tarjota.

Pienoismalli on keskustelun apuväline sekä yhteinen leikkikenttä, jossa mahdotonkin on mahdollista. Pienoismalli tarjoaa mahdollisuuden kuvitella erilaisia kaupunkitilan mahdollisuuksia ja pohtia yhdessä, taipuuko tuleva Kulttuurikortteli kaupunkilaisten toiveisiin ja ideoihin.

Projektin työpajoista ja yleisötilaisuuksista julkaistaan lisätietoa kevään kuluessa.

Taipuva Tila on kaupunkimuotoilija-taiteilija Päivi Raivion sekä placemaking-toteutuksiin, kaupunkimuotoiluun ja julkisen tilan taiteeseen erikoistuneen RaivioBumann-toimiston prosessinomainen ja osallistava näyttelyprojekti.

Projekti toteutuu vuoropuhelussa Helsingin asemakaavapalvelun Petri Leppälän kanssa, joka valmistelee Vuosaaren Kulttuurikorttelin kehittämistä ja tuo näyttelykokonaisuuteen ajankohtaisia suunnitelmia alueelta.

Kulttuurikorttelin mallia pääset tarkastelemaan tämän linkin kautta.